- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η σειρά Age of Empires θεωρείται από τις πιο ιστορικές στον κόσμο των video games, καθώς οι πρώτοι τρεις τίτλοι (μαζί με τα expansions τους), πούλησαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Μετά την παύση λειτουργίας του Age of Empires: Online, η Microsoft ετοιμάζεται το Σεπτέμβριο να επιστρέψει ξανά στο κόσμο του θρυλικού strategy, κυκλοφορώντας το Age of Empires: Castle Siege, ένα παιχνίδι στρατηγικής στο πρότυπο του Clash of Clans, το οποίο θα τρέχει σε smartphones και tablets με Windows Phone 8.1, αλλά και σε PC (με λειτουργικό Windows 8).
Εκ πρώτης όψεως, το Castle Siege φαίνεται ότι διαφέρει σε αρκετά σημεία σε σύγκριση με τους RTS προκατόχους του, καθώς από όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε από το gameplay trailer του παιχνιδιού, το νέο Age of Empires θα είναι αρκετά πιο απλοϊκό. Οι παίκτες αφού πρώτα θα επιλέγουν τον πολιτισμό τους, στη συνέχεια θα πρέπει να οχυρώσουν το κάστρο και την πόλη τους, να εκπαιδεύσουν στρατεύματα και εν συνεχεία να επιτεθούν στο αντίπαλο κάστρο. Το Age of Empires: Castle Siege έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τη λειτουργία των touch συσκευών, παρέχοντας τη δυνατότητα στους gamers να ελέγχουν τις μονάδες τους αγγίζοντας απλώς την οθόνη του tablet ή του smartphone τους. Το νέο Age of Empires θα υποστηρίζει cross-play ανάμεσα σε PC, tablets και smartphones, καθώς οι developers της Smoking Gun Interactive επιθυμούν να δώσουν μεγάλη έμφαση στο multiplayer στοιχείο.

castle1
Σε γενικές γραμμές, τo Castle Siege μοιάζει να είναι αρκετά διαφορετικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα Age of Empires και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε την τελική του έκδοση σε λίγες εβδομάδες.

- Διαφήμιση -