- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Τον Νοέμβριο κρίνεται η τύχη του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραχώρησης του για αξιοποίηση στην Lamda Development.

Το όλο θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα συγκληθεί σε περίπου δύο μήνες (δηλαδή τον Νοέμβριο), καθώς το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε αίτηση ανάκλησης , προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό., ύστερα από την απόφαση κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για «τυπικούς» και τεχνικούς λόγους «κόλλησε» την υπογραφή της σύμβασης (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ στο Attica Coast).

Το βάρος πέφτει στο ΤΑΙΠΕΔ και συμπληρωματικά στον προτιμητέο επενδυτή, τη Lamda Development του ομίλου Λάτση, προκειμένου να αντιτείνουν τα δικά τους επιχειρήματα στις ενστάσεις που έχει προβάλει το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΣ στο σκεπτικό της απόφασης με την οποία μπλόκαρε η υπογραφή της σύμβασης, με αποτέλεσμα τις περαιτέρω καθυστερήσεις για το όλο εγχείρημα.

Η σημαντικότερη από τις ενστάσεις φαίνεται ότι έχει να κάνει με την τροποποίηση της σύμβασης με αποτέλεσμα την παραβίαση των τριών αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού: Το αρμόδιο κλιμάκιο του ανώτατου δικαστικού οργάνου υποστηρίζει ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού τροποποιήθηκαν οι επίμαχοι όροι ουσιωδώς εκ των υστέρων και σε τέτοιο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που δεν ήταν δυνατή η υποβολή νέων προσφορών από μη προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ πάντως εκφράζεται τώρα σχετική αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπόθεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

- Διαφήμιση -