- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Στέκια για κάθε ώρα, κάθε γούστο, απλώνονται, πολύχρωμα και δροσερά, στο «πέρασμα» στη Βουλιαγμένη. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κομμάτι απέναντι ακριβώς από τον κόλπο, φάτσα στη θάλασσα, που σφύζει από ζωή.

Photo- κείμενο: Attica Coast

CAM01436

CAM01395

CAM01397 CAM01399

Από την Ιάσωνος, με την κλασική και διαχρονική ταβέρνα του «Λουϊζίδη», την κάθετό της, την Ερμού, με τον «Ζάχο», τη Δωδώνη και τα all time σουβλάκια και λίγα μέτρα παρακάτω, πριν τη διασταύρωση με την Παραλιακή, είναι η η  Αγίου Παντελεήμονος.

CAM01424

Η Αγίου Παντελεήμονος είναι ο πιο ελκυστικός δρόμος της περιοχής, στον οποίο «βολτάρουν» οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες τής Βουλιαγμένης, πλημμυρισμένος με  πολύ ωραία μαγαζιά για κάθε γούστο, για ποτό, καφέ ή φαγητό.

CAM01433

CAM01415

CAM01406

Ανεβαίνοντας αυτόν τον υπέροχο δρόμο, με φόντο τα δένδρα και τη θάλασσα αλλά και την εξοχική αύρα, εναλλάσσονται χρώματα, γεύσεις, προθέσεις και διαθέσεις.

CAM01410

CAM01403

 

Το αξεπέραστο κλασσικό «AQUA MARINE», στην αρχή του δρόμου, Restaurant Patisserie, όπως λέει και η ταμπέλα του, είναι σήμα κατατεθέν της Βουλιαγμένης εδώ και δεκαετίες. Πανέμορφα γλυκά, πολύ καλή και με επιλογές κουζίνα, η κλασική βεράντα του και δίπλα της ένας όμορφος κήπος. Κάτω από τα πεύκα υπάρχουν τραπέζια για να απολαύσεις, το ποτό ή το φαγητό σου.

CAM01411

Δίπλα, σε απόσταση λίγων μέτρων, βρίσκεται η «Σχάρα», όνομα και πράμα: προσφέρει καλοψημένα και προσεγμένα πιάτα.

CAM01414

«Κολλητά» στη «Σχάρα» βρίσκεται το «Ψαράκι», με νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες κάθε είδους.

CAM01416

Αμέσως μετά απλώνεται το  «SLOOP» κι αυτό διαχρονικό στέκι της Βουλιαγμένης, μόνο που μεταφέρθηκε πλέον στην Αγίου Πανελεήμονος, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καφέ, ποτό ή κάποια από τις νοστιμότατες σαλάτες και τα καλομαγειρεμένα πιάτα του.

CAM01418

Το πολύχρωμο Crepa Crepa είναι ακριβώς δίπλα, με νοστιμότατες κρέπες για όλα τα γούστα.

CAM01419

Ακολουθεί το Κεμπάπ a la Grece… Και μόνο το όνομά του τα λέει όλα! Προσφέρει ζουμερό και καλοψημένο κεμπάπ και άλλες «μερακλίδηκες» γεύσεις. θυμίζει μια παραδοσιακή ταβέρνα, μόνο που έχει μετεξελιχτεί και διατηρεί τη φινέτσα ενός καλαίσθητου, μοντέρνου μαγαζού.

CAM01422

Δίπλα ακριβώς το Waffle House, ο «παράδεισος» ασφαλώς της βάφλας,  με φαντασία και ποικιλία.  Στην ταμπέλα του διαφημίζει το… χειροποίητο παγωτό του.

CAM01425

Η γιαπωνέζικη κουζίνα και το σούσι δεν μπορούν να λείψουν από αυτό το «πέρασμα». Το «Kiku Seaside» έρχεται σε αυτή τη διαδοχή των μαγαζιών, με εξαιρετική ιαπωνική κουζίνα και θαυμάσια ποικιλία σούσι.

CAM01428

Πιο κει βρίσκεται το «Adult street food» που σερβίρει «εξωτικές γεύσεις» (κινέζικα ψωμάκια ατμού με γαρίδες Αμβρακικού, σάλτσα hoisin, κρεμμυδάκι και πίκλες­ αγγουριού αλλά και πεϊνιρλί με σιγο-μαγειρεμένο brisket από Black Angus). For innocent people… παρακαλώ!

CAM01427

Παρούσα και η ιταλική γεύση με το «Al Bacio», με ζηλευτά ιταλικά πιάτα και καλή κάβα.

CAM01431

Το περιβόητο «Πιάτσα Καλαμάκι» κάνει «πιάτσα» και στην Αγίου Παντελεήμονος, με τις καθιερωμένες γεύσεις του.

CAM01432

Το «Rumors», τέλος, με το οποίο «κλείνει» η Αγίου Πανελεήμονος, παρέχει υπέροχα κοκτέιλ αλλά και εξαιρετικά πιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ…

 

 

 

- Διαφήμιση -