- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Σχέδιο για την αναβάθμιση και ανάπλαση της περιοχής γύρω από το ΣΕΦ φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός το αμέσως επόμενο διάστημα για την παραχώρηση έκτασης 220 στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής σε ιδιώτες για 50 χρόνια.

Ο διαγωνισμός αναμένεται, πλην απροόπτου, να προκηρυχθεί τον Οκτώβριο και όπως αναφέρει δημοσίευμα, της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής προβλέπει τη δημιουργία θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας, όπως αυτό στο Φλοίσβο, την κατασκευή παιδότοπων, χώρων ειδικά διαμορφωμένων για ποδήλατο, σινεμά αλλά και λίγα εμπορικά καταστήματα.

Ο περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ θα αναβαθμιστεί περαιτέρω με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου.

Παράλληλα, προβλέπεται να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενοι αθλητικοί χώροι.

Συγκεκριμένα ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει στη διάθεσή του προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση την περιοχή του ΣΕΦ, τη μαρίνα, την Ακτή Δηλαβέρη και θα έχει τη δυνατότητα δόμησης 15.000-25.000 τμ.

Διευκρινίζεται, πάντως, πως στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται το ΣΕΦ, το Δελφινάριο, η έκταση από όπου διέρχεται το Τραμ και το γειτνάζον τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος. Επιπλέον, ξεκαθαρίζεται ρητά πως θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και η μαρίνα.

Στόχος είναι η περιοχή να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

 

- Διαφήμιση -