- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας διοργανώνει pre-season τουρνουά μπάσκετ γυναικών στο Κλειστό Γ.Γεννηματάς της Βούλας, το διήμερο (20-21/9), με την συμμετοχή των ομάδων του Πρωτέα Βούλας, του Παναθηναϊκού, του Αθηναϊκού και της Τερψιθέας.

Το εφετινό τουρνουά ο σύλλογος μας επιθυμεί να το αφιερώσει στη μνήμη του εκλιπόντος Γεωργίου Στάντζου και να τιμήσει με αυτό τον τρόπο έναν εκ των βασικών ιδρυτών του συλλόγου μας, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στον Πρωτέα βοηθώντας τον σύλλογο από όποια θέση μπορούσε επί 34 συναπτά έτη.
Ποιος ήταν ο Γεώργιος Στάντζος (1929-2014)
Γεννήθηκε στο Βαθύ Σάμου το 1929, ενώ το1978 εγκαταστάθηκε στο Πανόραμα Βούλας. Μαζί με τους πρώτους κατοίκους στο Πανόραμα της Βούλας (Γεώργιο Χριστοδούλου – Γεώργιο Ιεραπετρίτη – Αντώνιο Γιοβά και άλλους) ίδρυσαν το 1981 τον Πρωτέα Βούλας για να απασχολούνται και να αθλούνται τα παιδιά του Πανοράματος.
Κατασκεύασαν αρχικά ένα μικρό γήπεδο με μια μπασκέτα και μετά από λίγο καιρό το γήπεδο που υπάρχει και σήμερα στην πλατεία άλσους. Οργάνωσαν την ομάδα με πρώτο προπονητή τον κύριο Σιδέρη Νικόλαο και χρόνο με το χρόνο η ομάδα προχώρησε ιδρύοντας ανδρικό – εφηβικό – παιδικό τμήμα, ενώ  μετά από μερικά χρόνια παρέδωσαν την ομάδα σε νέα χέρια όπου την έφτασαν ως σήμερα.
Ήταν κοντά πάντα στην ομάδα βρίσκοντας λύσεις για το γηπεδικό – τις εμφανίσεις – τις εκδηλώσεις- τις χοροεσπερίδες και τις επαφές με την ομοσπονδία.
Στον χώρο του Πανοράματος διατέλεσε πρόεδρος του εξωραϊστικού – του συνοικιακού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος. Μεγάλωσε δύο  παιδιά (με τον υιό του Άρη Στάντζο να έχει αγωνιστεί με τον Πρωτέα Βούλας και μάλιστα συμπαίκτης με τον τωρινό πρόεδρο του συλλόγου μας κύριο Χρήστο Βασιλειάδη).Ευτύχισε να δει τρία εγγόνια ένα κορίτσι την Εριέττα και τους Γιώργο και Στέλιο Στάντζο, τα οποία αγωνίζονται στις ακαδημίες του Πρωτέα.
Πρόγραμμα διεξαγωγής τουρνουά
Ομάδες: Πρωτέας Βούλας, Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός, Τερψιθέα
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
(Α)18:00 Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός
(Β)20:15 Πρωτέας Βούλας – Τερψιθέα
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
18:00  Ηττημένος (Α) – Ηττημένος (Β)
20:15 Νικητής (Α) – Νικητής (Β)
- Διαφήμιση -