- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Μια πρωτότυπη εκδήλωση, με κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα διοργανώνει η Ένωση  Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου,  στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014,  με τίτλο “Portes Ouvertes”.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών  που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα έχουν επιλεγεί μια σειρά από δραστηριότητες  που έχουν στόχο όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τους γονείς αλλά και την ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα σχολεία της σχολής. Όπως η καμπάνια με τίτλο «Μη μου στερείς τα Φάρμακα μου στερείς την Ελπίδα».

Οι δραστηριότητές  θα έχουν σημείο αναφοράς τη στήριξη των Αστέγων  συνανθρώπων μας σε συνεργασία με το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ».

Η καμπάνια θα έχει  τίτλο: «Άστεγος… ο καθένας από εμάς».

Η ΣΧΕΔΙΑ είναι ανεξάρτητο περιοδικό που  πωλείται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας μία ξεχωριστή ευκαιρία σε άστεγους, ανέργους κι ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά κι ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίζουν τις ζωές τους.

Η  Ενωση αποφοίτων Λεοντείου έχει  επιλέξει να μην έχει  μια μόνο ανακουφιστική πολιτική απεναντί τους αλλά μιά διαρκή παρουσία…σαν πρωτο δείγμα απόφοιτοι το διήμερο θα προωθήσουν μαζί με τους συνανθρώπους μας άστεγους …το περιοδικό στην ευρύτερη περιοχή του Σχολείου.

Το Μουσείο της Λεοντείου που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του και καταγράφει την εκπαιδευτική Ιστορία 100 και πλέον χρόνων θ θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και θα μπορούν να το επισκεφτούν και να ξεναγηθούν όλοι στους χώρους του.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (27/9)  περιλαμβάνει cyber alert, εργαστήρι φωνητικής, μαγειρική, six side, μαθήματα latin,  μάθημα ζωγραφικής «Les enfants sont les artistes», αγώνες basket αποφοίτων σε  συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καθώς και η μεγάλη  συναυλία του Πάνου Μουζουράκη με τη συνοδεία οργάνων από αποφοίτους του  σχολείου μας. Η συναυλία με τίτλο “swing, shuffle and soul” ξεκινάει στις 19:30. και  θα δημιουργήσει ένα ατελείωτο πάρτυ χαράς…

Το steel plan ή αλλιώς steeldrum είναι ένα από τα ελάχιστα ακουστικά όργανα που δημιουργήθηκαν τον 20ο αιώνα. Η ιστορία του είναι στενά συνδεδεμένη με τις κοινότητες που το εφηύραν και το ανέδειξαν: τα steelbands. Αυτές οι λαiκές ορχήστρες ανέπτυξαν μία πρωτότυπη παιδαγωγική μέθοδο, η οποία βασίζεται πάνω σε μερικές αρχές, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στη μουσική.

Ο συναπόφοιτός street artist Άγγελος Προεστός θα είναι μαζί μας στη μεγάλη μας γιορτή για να μυήσει τους μικρούς μας φίλους στην τέχνη του και με σημείο αναφοράς το «Les enfants sont les artistes» θα δημιουργήσει με τους μικρούς καλλιτέχνες ένα παζλ που για όλους θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο, με πολλά και διάφορα χρώματα κι ασύμμετρα κομμάτια. Για να δούμε πού θα καταλήξει…

Το πρόγραμμα της Κυριακής  (28/9) περιλαμβάνει εκτός όλων των ανωτέρω Jumping trambolino, Rappel, Paint ball, Κωπηλατοδρομίες, Τοξοβολία, Dancing without Stars, Jumba, pilates tango, Pump truck – πίστα, πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τη Soccer School Arsenal, πρωτάθλημα Βόλλεϋ με ομάδες που έχουν φτιάξει οι απόφοιτοί μας, πρωτάθλημα basket 3Χ3, Charity challenge, τέννις, γνωριμία με το άθλημα της ξιφασκίας, ξενάγηση και πάλι στους χώρους του Μουσείου, Cyber alert και ποδηλατοδρομία.

- Διαφήμιση -