- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Επίκαιρο και εξαιρετικά ενδιαφέρον το 1ο Συνέδριο Μαθητών Λυκείου των Ελληνογαλλικών Σχολείων, με θέμα «Η συμβολή της οικογένειας και του σχολείου στη διαμόρφωση τ ης προσωπικότητας του εφήβου». Το συνέδριο το οποίο οργανώνει η Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014, από 9.00 έως 18.30, στις εγκαταστάσεις του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (Θ. Σοφούλη 2, Νέα Σμύρνη).

Tα Ελληνογαλλικά σχολεία με μία παράδοση και διαρκή παρουσίαση στη χώρα μας πάνω από ¨ένα αιώνα. Αποδεικνύουν τη συνεχή προσφορά τους με τις λαμπρές επιδόσεις των μαθητών τους στο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, στις τέχνες, στα γράμματα αλλά και γενικά στο στίβο της ζωής!

Σχολεία με καινοτόμα προγράμματα και με εμπνευσμένους παιδαγωγικά Ιδρυτές, μεταγγίζουν στις δύσκολές εποχές που διανύουμε τις αρχές που αφορούν:
• τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη
• την αξιοκρατία και την ευγενική άμιλλα
• τον σεβασμό στη διαφορετικότητα
• την εντιμότητα και την ειλικρίνεια
• την απόκτηση κουλτούρας
• την επιδίωξη της εξέλιξης του μαθητή
• την προστασία και την ενίσχυση του αδυνάτου .

Για πρώτη φορά, περισσότεροι από 300 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, από όλα τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν για να επεξεργασθούν το πόσο η οικογένεια και το σχολείο διαμορφώνουν το κοινωνικό τους γίγνεσθαι. Οι σημερινοί έφηβοι θα ανταλλάξουν ελεύθερα απόψεις και εμπειρίες, θα συνεργασθούν. Ο λόγος και ο προβληματισμός τους συνιστούν παρακαταθήκη για το μέλλον τους και αφορμή να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μέλη μιας μεγάλης «οικογένειας» αυτής των Ελληνογαλλικών Σχολείων.

Η εμπειρία της συμμετοχής εφήβων σε ένα Συνέδριο, όπου θα ακούσουν και θα ακουστούν αποτελεί κέρδος ανεκτίμητο, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που πρυτανεύει μόνο «ο πολιτισμός των παραπόνων». Κεντρικοί Εισηγητές του Συνεδρίου θα είναι η κα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη (Δρ. Φιλοσοφίας, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας) και ο κ. Νίκος Πορτοκάλογλου (Μουσικός, Τραγουδοποιός).

- Διαφήμιση -