- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στη δικαστική διαμάχη για το θέμα της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού μπαίνει και η Περιφέρεια Αττικής η οποία θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και θα στηρίξει με κάθε τρόπο ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου την απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου που ανέδειξε προβλήματα, στη μεταβίβαση του Ελληνικού στη Lamda Development, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάνταης μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό».

Με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναδείχθηκε ότι η σύμβαση παραχώρησης στον όμιλο Λάτση για 99 χρόνια των 6.204 στρεμμάτων του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3,5 χιλιομέτρων της παραλίας του Αγ. Κοσμά είναι σκανδαλώδης και παραβιάζει βασικές αρχές διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και υγιούς ανταγωνισμού, βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον.

Ο Χ. Καπάνταης παρουσίασε τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Περιφέρεια και αποδεικνύουν τη ζημιά που θα υποστεί η αρχή σε περίπτωση εκποίησης του χώρου. Τα στοιχεία, τόνισε, «συνιστούν έννομο συμφέρον της Περιφέρειας Αττικής και δικαιολογούν την παρουσία της αρχής στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 10 Οκτωβρίου. Ο αντιπεριφερειάρχης ανέδειξε το κόστος μεταφοράς και μετεγκατάστασης του ΚΤΕΟ της Περιφέρειας που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου και υπολογίζεται σε 6 εκατ. Ευρώ.

- Διαφήμιση -