- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Να τελειώνουμε με τις… μαϊμούδες, να προστατεύσουμε την υγεία μας!

του Δημήτρη Κουμανίδη*

Είναι της μόδας και το εκμεταλλεύονται πολλοί! Τώρα πια όλα τα αγροτικά προϊόντα βαπτίζονται βιολογικά και όλα τα απορρυπαντικά οικολογικά.

Ποιος και πώς θα μποορούσε να διακρίνει το οικολογικό προϊόν από το “μαϊμού” οικολογικό απορρυπαντικό;

Επειδή πλήθος εισαγωγέων, εμπόρων και χρηστών χαρακτήριζαν με σχετική ευκολία «οικολογικά» τα απορρυπαντικά που εισήγαγαν, εμπορεύονταν ή χρησιμοποιούσαν για να αυξήσουν τις πωλήσεις ή τις δουλειές τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε κανονισμό που ορίζει επακριβώς τις συνθήκες παραγωγής, τις επιτρεπόμενες πρώτες ύλες και τα όρια περιεκτικότητάς τους για να θεωρηθούν… γνήσια.

Η πιστοποίηση ενός προϊόντος ως «οικολογικού» αποδεικνύεται πια από την εγκεκριμένη από την Ε.Ε. οικολογική ετικέτα Eco Label (οικολογικό λουλούδι), που πρέπει να απεικονίζεται στην συσκευασία του προϊόντος.

Τελειώνουμε λοιπόν με τις… μαϊμούδες με τη βοήθεια της οικολογικής σειράς απορρυπαντικών με πιστοποίηση Eco Label.

symbolcleaning_Ecolabel0130Ποια είναι η αλήθεια για τα οικολογικά προϊόντα καθαρισμού  

Όταν χαρακτηρίζουμε ένα προϊόν «φιλικό προς το περιβάλλον», εννοούμε πως είναι αντίστοιχη η συμπεριφορά του προς αυτό. Κι αυτή εξαρτάται από τα κατάλοιπα που αποβάλλει στο περιβάλλον και από το ποσοστό βιοδιασπασιμότητας του προϊόντος (π.χ. 90%).

Η «σφραγίδα» οικολογικό προϊόν αφορά στα συστατικά παραγωγής ενός προϊόντος: φυτικά συστατικά που ενεργούν ήπια στους ρύπους αλλά αποτελεσματικά κα με σεβασμό στην καθαριζόμενη επιφάνεια και στο περιβάλλον.

Σημαντική είναι και η μείωση των επιπτώσεων από τη χρήση τέτοιων προϊόντων για τον χρήστη, σε αντίθεση με τις πρώτες ύλες που προκαλούν αλλεργίες, δερματικές παθήσεις, ή ακόμα και πιο σοβαρά προβλήματα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ενός ανθρώπου στο μέλλον.

* Ο Δημήτρης Κουμανίδης είναι στέλεχος της εταιρίας Symbol Cleaning- Security

- Διαφήμιση -