- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Με μια όμορφη εκδήλωση τίμησε τους νέους φοιτητές που πέρασαν στα Πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι του Δήμου Σαρωνικού καθώς και τους μαθητές του Κέντρου Δια βίου Μάθησης, ο Δήμος .

mathi1
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου και ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμος βράβευσε στο σύνολο όλους τους μαθητές που αποφοίτησαν από το Γενικό Λύκειο Αναβύσσου, το 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Καλυβίων και Λαγονησίου αλλά και τους μαθητές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λύκεια εκτός Δήμου κατά το σχολικό έτος 2013-2014 και κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπερήφανοι γονείς και φίλοι, χαρούμενοι μαθητές παρέλαβαν τους τιμητικούς επαίνους από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σαρωνικού. Πέρα από τον έπαινο τα παιδιά έλαβαν ένα συμβολικό δώρο από τον Δήμο, έναν στυλό με την ευχή «να γεμίσουν με αυτόν τις νέες σελίδες στο συναρπαστικό κεφάλαιο της ζωής του που μόλις ξεκινά». Η Ένωση Συλλόγου Γονέων Δήμου Σαρωνικού, συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, προσέφερε επίσης μια ατζέντα για τη νέα χρονιά.

mathi4
Ευχάριστο διάλειμμα μεταξύ των απονομών ήταν η παρουσίαση σύντομου θεατρικού δρώμενου από τους ενήλικες αποφοίτους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου, τμήμα των προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Ο εκπαιδευτής και σκηνοθέτης κ. Πετρινόλης με τους μαθητές του προσέφεραν μια ακόμα ευχάριστη νότα στη βραδιά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η δημιουργία και η αγάπη για την τέχνη και τη μάθηση δεν έχουν ηλικιακά όρια.
Στο δεύτερο μέρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημητρίου μαζί με τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης κ. Μαντζουράνη και την Υπεύθυνη Οργάνωσης κα Ψυχογυϊοπούλου παρουσίασαν τα συνολικά σαράντα τμήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014 και υλοποιήθηκαν δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης σε περίπου 800 ενήλικες, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ρώσικα για τον Τουρισμό, Επεξεργασία Κειμένου, Επεξεργασία Υπολογιστικών Φύλλων, Διαδίκτυο Ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν τμήματα με μεγάλη επιτυχία για το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Ελ. Βενιζέλος), του Κορωπίου και του Λαυρίου, ξεπερνώντας τα στενά γεωγραφικά όρια του Δήμου. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Σαρωνικού συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και ήδη για τη χρονιά 2014-2015 έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν τα πρώτα τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν αιτήσεις συμμετοχής καθώς θα δημιουργούνται τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου έτους.

mathi3
Ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης στους αποφοίτους του Κ.Δ.Β.Μ και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τον λιτό μπουφέ ανταλλάσοντας ευχές για τη νέα χρονιά.
Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν οι βουλευτές κ.κ. Μητρόπουλος, Πάντζας, Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής κ. Καντερές, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γάκης και Σμέρος συγχαίροντας όλοι τους μαθητές για την επιτυχία τους αλλά και τους ενήλικες μαθητές για την όρεξη και τη διάθεση για μάθηση και διαρκή επιμόρφωση. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Ταξίαρχος Π.Υ. Ανατολικής Αττικής κ. Τζοΐτης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Λαυρίου κ. Παπαστάθης, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Αεροδρομίου κ. Βοριάς και ο Διοικητής Α.Τ. Καλυβίων κ. Τσιγαρίδας

mathi2
Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης επεσήμανε στην ομιλία του : «Η εκδήλωση αυτή τιμά τον κόπο και την προσπάθεια των μαθητών, επαινώντας τους για την επιτυχία τους, χωρίς φυσικά να παραγκωνίζεται ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών που ήταν και είναι συμπαραστάτες των παιδιών όλα τα χρόνια της σχολικής τους ζωής. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί αποδεδειγμένα το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο, προσφέροντας στα παιδιά μας γνώση και εφόδια για όλη τους τη ζωή»

- Διαφήμιση -