- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ψηφίστηκε, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο προϋπολογισμός του Δήμου Παλιού Φαλήρου για το 2015, ο οποίος ήταν ο 13ος προϋπολογισμός της θητείας του Διονύση Χατζηδάκη, που προβλέπει πλεόνασμα περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ.
Αναφορικά με τις βασικές κατευθύνσεις αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τις ιεράρχησε ως εξής: Καθημερινότητα και Εξυπηρέτηση του πολίτη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, χωρίς να ταλαιπωρείται ασκόπως.
“Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικές ανάγκες, όμως, αυτό το κάνουμε με διακριτικότητα” είπε και συνέχισε λέγοντας πως, αυτή τη στιγμή σιτίζονται 103 άπορες οικογένειες και ότι, εκτός απ’ αυτό, μέσα από δράσεις και άλλες ενέργειες της διοίκησης, έχουν ευαισθητοποιηθεί πρόσωπα και φορείς, προσφέροντας σημαντική βοήθεια. Και όλα αυτά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και, κάθε μορφής, ανακοινώσεις.
Έδωσε έμφαση στον τομέα Περιβάλλον, πράσινο και καθαριότητα , αναφέρθηκε και στις περικοπές κονδυλίων από την κεντρική εξουσία, όπως λ.χ. από τους αυτοτελείς πόρους, που είναι λιγότερα τα χρήματα από τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ότι έχει σχέση με τα σχολεία, είπε πως, ο δήμος εμπλέκεται μόνο σ’ ότι έχει σχέση με τη διατήρηση και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Για την πεζογέφυρα που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Τροκαντερό, ενημέρωσε πως, το έργο δημοπρατείται αυτές τις μέρες.
Σχετικά με το πλεόνασμα, είπε ότι, αυτή τη στιγμή είναι κοντά στα 8 εκ. ευρώ και πως αυτό το φυλάει ως κόρη οφθαλμού η διοίκηση, ώστε, με μία σωστή διαχείρηση, να υπάρχουν χρήματα για να υλοποιηθούν και άλλα νέα έργα, όπως και για να συντηρούνται άλλα.

Ως προς το Τεχνικό Πρόγραμμα, αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, όπως είναι τα πεζοδρόμια, ο ηλεκτροφωτισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση των ακαθάρτων, των ομβρίων, η οδοποιϊα κ.ά. κωδικούς. Έκλεισε δε, ως εξής: “Το Τεχνικό Πρόγραμμα που καταρτήσαμε, είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Σκοπός μας είναι, η ομαλή λειτουργία του Δήμου μας”.

- Διαφήμιση -