Στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ περνάει , απ΄ότι φαίνεται οριστικά και η έκταση φιλέτο (110.000 τ.μ) στο Μικρό Καβούρι, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, είχαν προσφύγει κάτοικοι του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης (νυν Δήμος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης), και ζητούσαν να ακυρωθεί η παραχώρησης της επίμαχης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην δασική νομοθεσία.

Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η εν λόγω έκταση προστατεύεται από το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων και ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η έκταση είναι δασική.
Η επίμαχη έκταση το 1958 μεταβιβάστηκε από τον Οργανισμό Διοικήσεως Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής Περιουσίας στον ΕΟΤ.

Στην συνέχεια το 1975 υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΕΟΤ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της εταιρείας «Αστήρ Ανώνυμος Ξενοδοχειακή Εταιρεία» και ανεγέρθηκε το 1980 στην εν λόγω έκταση ξενοδοχειακή μονάδα.

Η έκταση συνορεύει με το ακίνητο της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης».
Σύμφωνα με το νόμο 4046/2012 η επίμαχη έκταση -την υψηλή κυριότητα της οποίας έχει ο ΕΟΤ- παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η αυξημένη, επταμελής σύνθεσης του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, μεταξύ των άλλων, αναφέρουν ότι η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας που απολαμβάνει από το άρθρο 24 του Συντάγματος, αλλά ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε μεταβολή του δασικού χαρακτήρα της.