- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Πολλοί αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει η λέξη “ευεξία” και πώς θα μπορούσε να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην καθημερινή μας ζωή.  Της Σοφίας Αμούντζια (Professional Fitness Trainer at Holistic fitness)

Η υγεία του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα της σωματικής αλλά και της ψυχικής του ευεξίας και δεν προάγεται μόνο στις περιπτώσεις απουσίας μιας ασθένειας. Εξάλλου, αυτό που ονομάζουμε ολιστική αντίληψη ζωής παίρνει υπόψη της τον άνθρωπο ως πνευματική και σωματική οντότητα.
Η ζωή είναι γεμάτη από υποχρεώσεις, από δουλειά και άγχος, και στην πραγματικότητα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, χωρίς δηλαδή μια εποικοδομητική και ευχάριστη καθημερινότητα.
Αθλητισμός, άσκηση και διατροφή πλούσια σε θρεπτικές αξίες συνιστούν αυτήν που λέμε ολιστική αντίληψη ζωής
Tι περιλαμβάνει ο ολιστικός τρόπος ζωής που μας δίνει τη μοναδική δυνατότητα να αισθανόμαστε ολοκληρωτικά υγιείς;
Όλα τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ώστε ο οργανισμός να παραμένει σε καλή, φυσιολογική κατάσταση: αθλητισμό, άσκηση και διατροφή πλούσια σε θρεπτικές αξίες.
Οι συγκεκριμένοι τομείς είναι τόσο ευρείς και παρέχουν τόσες δυνατότητες, ώστε κάποιος πολύ δύσκολα θα μπορούσε να παραπονεθεί πως βαριέται την επανάληψη.

episkyros1
Ο ολιστικός τρόπος ζωής περιλαμβάνει όλα τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ώστε ο οργανισμός να παραμένει σε καλή, φυσιολογική κατάσταση

Το περπάτημα, μια βόλτα σε ένα δάσος, το γυμναστήριο, ο χορός είναι σημαντικά συστατικά της σωματικής και της ψυχικής υγείας κάθε ανθρώπου και γι’ αυτό όταν εκλείπουν από τη ζωή του αυτός  αισθάνεται υποτονικά ή άρρωστος.
Η ευεξία είναι απόρροια ενός άλλου τρόπου ζωής, που θέτει στο επίκεντρο την καλλιέργεια της πνευματικής ζωής και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας
Η έννοια της ευεξίας όμως συμπίπτει και με την ισορροπημένη όπως είπαμε διατροφή, τη διατροφή που είναι γεμάτη ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, σίδηρο, πολύτιμα καύσιμα για την ορθή λειτουργία του οργανισμού. Συμπίπτει με την εγκατάλειψη του καναπέ και την αποφυγή της καφετέριας, με το διάβασμα ενός βιβλίου, με την αλληλεγγύη ή τη συμμετοχή σε μια εθελοντική δραστηριότητα.
Η ευεξία, με λίγα λόγια, είναι απόρροια ενός άλλου τρόπου ζωής που επιβάλλει άλλες συνήθειες και συμπεριφορά, που θέτει στο επίκεντρο την καλλιέργεια της πνευματικής ζωής και τη βελτίωση της ψυχικής  υγείας.

mporoume-na-fame-meta-tin-askisi
Η ευεξία είναι απόρροια ενός άλλου τρόπου ζωής που επιβάλλει άλλες συνήθειες και συμπεριφορά, που θέτει στο επίκεντρο την καλλιέργεια της πνευματικής ζωής και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας

Ας μην παραμελούμε λοιπόν κι ας φροντίζουμε τον εαυτό μας, επειδή πρόκειται για μια σχέση ζωής που οφείλουμε να χτίζουμε καθημερινά.
Το σώμα και το πνεύμα μας θα μας ανταμείψουν με θετική ενέργεια, υγεία και ευεξία.

- Διαφήμιση -