- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

της Εύης Δημοπούλου

Ένα ευχάριστο βιβλίο έχει τη δύναμη να παρασύρει τον αναγνώστη του σε ένα απρόβλεπτο ταξίδι, όπου θα συναντήσει καινούριες εικόνες, χαρακτήρες και θα αποκομίσει χρήσιμες γνώσεις.
Ωστόσο, πολλές φορές το κόστος των βιβλίων μπορεί να είναι απαγορευτικό για τους φανατικούς αναγνώστες, οι οποίοι αγοράζουν τακτικά καινούρια βιβλία.
Τη λύση έρχεται να δώσει το «14ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου», το οποίο διοργανώνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα στον Άγιο Δημήτριο. Την ερχόμενη Παρασκευή στις 30 Ιανουαρίου, η Τράπεζα Χρόνου Αγίου Δημητρίου & Αλίμου δίνει ραντεβού μπροστά από το Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου και σας προσκαλεί να ανταλλάξετε τα βιβλία σας.
Είτε ανήκετε στην κατηγορία των «βιβλιοφάγων» είτε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο στο διάβασμα, το παζάρι αποτελεί την κατάλληλη αφορμή για να κάνετε το πρώτο ή το επόμενο βήμα, το οποίο θα σας οδηγήσει στα πρωτόγνωρα μονοπάτια του βιβλίου. Ουσιαστικά σας δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάξετε, εκτός από το ίδιο το βιβλίο, γνώσεις, πληροφορίες και εμπειρίες με διαφορετικούς ανθρώπους.

book
Η ενασχόληση με το διάβασμα διαφορετικών ειδών βιβλίου μπορεί να σας μυήσει σε ένα κόσμο φανταστικό, απαλλαγμένο από το άγχος και τις έγνοιες της καθημερινότητας. Έτσι εντάσσοντας το διάβασμα στις καθημερινές σας συνήθειες, χτίζετε μια ασπίδα προστασίας ενάντια στα προβλήματα και στις δυσκολίες της σύγχρονης ζωής.
Ανάμεσα στις σελίδες του, το μυαλό σας ασκείται, καλλιεργείται και αναπτύσσεται κάνοντας βουτιά σε καινούριες λέξεις, σκέψεις, συναισθήματα και αστείρευτες γνώσεις. Μάλιστα, ερευνητές της Κλινικής Mayo στις ΗΠΑ έπειτα από μελέτες, ανακάλυψαν ότι το διάβασμα βελτιώνει τη μνήμη και προλαμβάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

books4
Τα οφέλη του βιβλίου είναι ανεκτίμητα και το «Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου» αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να αποκτήσετε ένα τέτοιο θησαυρό γνώσεων με μηδενικό κόστος. Αυτήν την Παρασκευή γυρίστε σελίδα σε ένα καινούριο συναρπαστικό βιβλίο!

- Διαφήμιση -