- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το ολιστικό θεραπευτικό μασάζ είναι ένας συνδυασμός κινήσεων διαφόρων τεχνικών μασάζ, το οποίο έχει σκοπό να αναζωογονήσει τα κύτταρα του σώματος -που περιλαμβάνει το σώμα τη ψυχή και το νου- και να ευνοήσει τη συνολική του ισορροπία.

της Professional Fitness Trainer at Holistic fitness Σοφίας Αμούντζια 

Το ολιστικό μασάζ -το μασάζ χρονολογείται από τον 17ο αιώνα μ.Χ.- συνδυάζεται με ιδιαίτερα αιθέρια έλαια και αρωματικά. Δεν επικεντρώνεται σε μεμονωμένα σημεία του σώματος, καθώς αντιμετωπίζει ως συνολική οντότητα τον δέκτη.

Το ολιστικό μασάζ δίνει θαυμάσιες λύσεις στην αισθητική, το αδυνάτισμα και την αντιγήρανση.

Αρκετοί άνθρωποι στρέφονται στη μέθοδο αυτή για να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως:

  • Ρευματισμούς
  • Ανεπάρκεια του αναπνευστικού
  • Κράμπες
  • Ισχιαλγία
  • Κιρσούς
  • Οιδήματα
  • Καρδιακή ανεπάρκεια

Θεωρείται μια εξαιρετική θεραπεία για ορθοπεδικές παθήσεις, όπως η σκολίωση, η τενοντίτιδα, η οσφυαλγία, το αυχενικό, η κύφωση, η πλατυποδία και η αρθρίτιδα.

SEMINAR-BOX-OILMbw
Με την αποτοξίνωση των ιστών των εξωτερικών και εσωτερικών οργάνων καθώς και  τη θρέψη τους βοηθάει στην αντιγήρανση

Αισθητική, αδυνάτισμα και αντιγήρανση

Άλλος ένας τομέας στον οποίο το ολιστικό μασάζ μπορεί να δώσει θαυμάσιες λύσεις, είναι στην αισθητική, το αδυνάτισμα και στην αντιγήρανση. Η πλαδαρότητα, η κατακράτηση υγρών, η μουντή επιδερμίδα και η κυτταρίτιδα είναι κάποια συνήθη προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν, χαλαρώνοντας και  απολαμβάνοντας την τέχνη του μασάζ.

Πώς βοηθάει στην αντιγήρανση; Με την αποτοξίνωση των ιστών των εξωτερικών και εσωτερικών οργάνων καθώς και τη θρέψη τους.

Το ολιστικό μασάζ συμβάλει στις ψυχολογικές διαταραχές και σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ταϊβάν και στη μάστιγα της εποχής μας, την κατάθλιψη.

Το ολιστικό μασάζ επηρεάζει ιδιαίτερα το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά οφέλη σε κινητικές δυσλειτουργίες, στο κυκλοφορικό σύστημα καθώς και στην κυκλοφορία της λέμφου.

Τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ, καθώς συμβάλει τα μέγιστα και στις ψυχολογικές διαταραχές. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ταϊβάν διαπιστώθηκε πως συμβάλει στη μάστιγα της εποχής μας, την κατάθλιψη.

Οι χειρομαλάξεις, τέλος είναι ευεργετικές για τις φοβίες, το στρες και για διάφορες μορφές ψυχοπάθειας. Αντιμετωπίζει δε προβλήματα όπως το άγχος, τις αϋπνίες, την έλλειψη συγκέντρωσης και την πεσμένη λίμπιντο.

 

 

- Διαφήμιση -