- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Τον ενεργό ρόλο που παίζει το λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύουν οι συνεχείς κινήσεις ανάδειξής του ως ένα ισχυρό μέσον επικοινωνίας της χώρας με άλλες του εξωτερικού αλλά και πόλο έλξης τουριστών, με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και των μεταφορών.

Οι προοπτικές είναι ευοίωνες και με τη σύσφιξη των σχέσεων του ΟΛΠ Α.Ε. με τον λιμένα Tianjin της Κίνας.   

Πριν λίγες ημέρες η επίσκεψη της εξαμελούς αντιπροσωπείας της ανώτατης Διοίκησης του Λιμένος Tianjin στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με επικεφαλής την Πρόεδρό του κα Zhang Li, είχε στόχο να διευρύνει το πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμένων.

Untitled-1
Ο Αναπλ. Δ/ντος Συμβούλου κ. Παναγιώτης Πετρουλής με την Πρόεδρο του Λιμένος Tianjin κα Zhang Li

Το λιμάνι του Tianjin είναι η θαλάσσια πύλη του Πεκίνου, το τέταρτο μεγαλύτερο του κόσμου και αποτελεί σημαντικό κόμβο στην οικονομική ζώνη του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού του 21ου αιώνα.

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (ΜΟU) επισημοποιεί τη διάθεση των δύο πλευρών για ανάπτυξη της κρουαζιέρας, των συνδυασμένων μεταφορών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των στελεχών των δύο λιμένων.

Untitled-2
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση εκπροσώπων των δύο λιμένων

Οι εκπρόσωποι του λιμένος Tianjin θέλουν τη στενότερη συνεργασία, αφού διαβλέπουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο λιμάνι του Πειραιά, ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου.

Να σημειώσουμε πως το όλο θέμα το χειρίζεται το ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων Ελλάδας-Κίνας 2015.

 

 

- Διαφήμιση -