- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Σε τροχιά πλήρους αναμόρφωσης και περαιτέρω αξιοποίησης μπαίνει το περίφημο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας (Μεταξά) που ήδη θεωρείται ως το πληρέστερο και καλύτερο εμπορικό κέντρο του Λεκανοπεδίου.

Η υλοποίηση αυτού του έργου που θα δώσει νέα πνοή σε όλη την παραλιακή ζώνη , αλλά και στην Γλυφάδα , εντάχθηκε στον προγραμματισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

metaxa3

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του έργου με τίτλο «Γλυφάδα “Έξυπνη, Βιώσιμη και Πράσινη Πόλη”: Ενεργειακή, Λειτουργική και Κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας σε συνδυασμό με συμπληρωματική εφαρμογή δράσεων συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων και οικιακής κομποστοποίησης» συνολικού προϋπολογισμού 6.560.000 ευρώ.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Πρόκειται για ένα έργο πνοής το οποίο αφορά στην ενεργειακή, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της οδού Μεταξά στοχεύοντας στην τόνωση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου του Δήμου.

Παράλληλα, επιδιώκεται ο περιορισμός της χρήσης Ι.Χ. και η εξυπηρέτηση των μετακινήσεων και των επισκεπτών εντός και περιμετρικά του εμπορικού κέντρου με την προμήθεια μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων και τη δημιουργία πιλοτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Τέλος, το έργο περιλαμβάνει δράσεις σχεδιασμού και εφαρμογής προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των βιοαποβλήτων σε οικίες και εμπορικά καταστήματα κυρίως του εμπορικού κέντρου, πάρκα & κήπους, οικιακή κομποστοποίηση, την προμήθεια του αντίστοιχου εξοπλισμού (κάδους, κομποστοποιητές, θρυμματιστή πρασίνων, ηλεκτρικά απορριματοφόρα) καθώς και σχετικά προγράμματα δημοσιότητας, ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του Κοινού.

metaxa

- Διαφήμιση -