- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι η χειμερινή κολύμβηση και φαίνεται πως σταδιακά όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη του θαλασσινού νερού στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Κάνοντας μια βόλτα στην ακτογραμμή των Νοτίων προαστίων της Αθήνας, μπορείτε να συναντήσετε πολλούς φανατικούς κολυμβητές, οι οποίοι αψηφώντας την παγωμένη θάλασσα κολυμπούν για ώρα.

Οι περισσότερες παραλίες της Αττικής έχουν εύκολη πρόσβαση ακόμη και τον χειμώνα, γεγονός που έχει ωθήσει πολλούς κατοίκους της ευρύτερης ζώνης να δημιουργήσουν συλλόγους χειμερινών κολυμβητών.

Ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών «ο Άλιμος», ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Βουλιαγμένης, ο Σύλλογος Κολυμβητών Ρακετιστών του Μπάτη, είναι ενδεικτικά μερικοί από τους Συλλόγους, οι οποίοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην παραλία τους χειμερινούς μήνες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

kolymvisi

Η χειμερινή κολύμβηση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ανεξαιρέτως, καθώς δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη σωματική διάπλαση και δεν έχει όριο ηλικίας. Η μοναδική προϋπόθεση, για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στη χειμερινή κολύμβηση είναι να έχετε κάνει προηγουμένως τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερα σε περίπτωση που πάσχετε από μυοσκελετικές ή καρδιαγγειακές παθήσεις, διότι υπάρχει ο κίνδυνος επιπλοκών από τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού.

Τα οφέλη της θάλασσας στο πνεύμα και το σώμα

Η θάλασσα μπορεί να αποτελέσει το δικό σας ησυχαστήριο, καθώς κατά την χειμερινή περίοδο είναι πάντα ήσυχη, μοναχική, με μια άγρια σιωπηλή ομορφιά.

Επιπλέον το κολύμπι, η άσκηση και η συναναστροφή με άλλους κολυμβητές μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να καταπραΰνει τα αρνητικά συναισθήματα και ηρεμήσει την ψυχή σας. Κολυμπώντας το χειμώνα μπορείτε επίσης να ισχυροποιήσετε το ανοσοποιητικό σας,  αποφεύγοντας τα συνηθισμένα κρυολογήματα και τις ιώσεις της εποχής.

thalassa

Διανύοντας ακόμα τη χειμερινή περίοδο και εφόσον η παραλία βρίσκεται σε τόσο κοντινή απόσταση, αρπάξετε την ευκαιρία και βουτήξετε στα «ιαματικά» νερά της θάλασσας, σε οποιοδήποτε σημείο της παραλικής. Θα εκπλαγείτε από την ευφορία και την ευχαρίστηση που θα σας χαρίσει.

- Διαφήμιση -