- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χιονόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας από την Κυριακή τα ξημερώματα, η οποία πλήττει σταδιακά όλη την Ελλάδα και φυσικά και το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Για τους «τυχερούς» οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ντυθούν με ζεστά ρούχα και να παραμείνουν στο σπίτι με τζάκι ή θέρμανση η «μετεωρολογική βόμβα» μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ωστόσο ο Δήμος Μαρκοπούλου με σημείο αναφοράς τη μέριμνα για τους άστεγους και άπορους δημότες του, ανοίγει και πάλι τις πόρτες των θερμαινόμενων χώρων του για να υποδεχθεί όσους χρειάζονται περίθαλψη και προστασία από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

dimos_markopoulou

Τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, το Κ.Α.Π.Η Μαρκοπούλου (Κ. Γκλιάτη και Παπαβασιλείου) καθώς και το Κ.Α.Π.Η Πόρτο Ράφτη (Αγ. Νικολάου 1) είναι εξοπλισμένα με το κατάλληλο προσωπικό, τα καταλύματα και τις συνθήκες για να φιλοξενήσουν τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη θέρμανση ή είναι άστεγοι.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, με ειδικές συστάσεις προς του πολίτες συμβουλεύει να μην παραμένουν εκτός σπιτιού αν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση που η μετακίνησή τους είναι αναγκαία προτείνεται να φορούν ζεστά ρούχα, αντιολισθητικά υποδήματα και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε παγωμένα ή χιονισμένα τμήματα του δρόμου.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται μπορούν να πληροφορηθούν περαιτέρω στα εξής τηλέφωνα:
Κ.Α.Π.Η Μαρκοπούλου- Τηλ.: 22990-22579/22665
Κ.Α.Π.Η Πόρτο Ράφτη-Τηλ.: 22990-75311
Δημαρχείο Μαρκοπούλου-Τηλ: 22990-20140/20141
Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας-
Τηλ.: 6974909728
Επικεφαλής Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας -Τηλ.: 6974909728

- Διαφήμιση -