- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας η δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» συνεργάζεται με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού καλώντας όλους τους πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση να βοηθήσουν στη δενδροφύτευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αιξωνής Γλυφάδας.

Αυτήν την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015, ένα μικρό δάσος θα αναγεννηθεί από τις στάχτες, τις οποίες άφησαν στο πέρασμά τους, οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές των τελευταίων ετών στο το παλιό λατομείο της Αιξωνής.

Με την ανιδιοτελή προσφορά και τη δράση των εθελοντών, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο, θα φυτευτούν τουλάχιστον 10.000 καινούρια δέντρα και δενδρύλλια. Η μαζική συνεργασία σχολείων, συλλόγων κρατικών φορέων και επιχειρήσεων έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς θα δώσει ζωή στο κατεστραμμένο δάσος.

dendrofyteusi2

Σημαντικό είναι το γεγονός, ότι στην Αιξωνή θα παρευρίσκονται επίσης δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, οι οποίοι θα προσφέρουν συμβουλές και οδηγίες στους εθελοντές ώστε να γίνει σωστά η δενδροφύτευση.

Παράλληλα, στους συμμετέχοντες θα προσφερθούν από τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνος και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραγωγών «Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες», δωρεάν φρούτα, χυμοί, αναψυκτικά, ψωμί και χαλβάς, τα οποία θα κάνουν πιο ευχάριστη και ξεκούραση τη συμμετοχή τους.

Το περιβάλλον χρειάζεται τη φροντίδα των ανθρώπων γι΄αυτό μην διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στην πιο όμορφη οικολογική δράση.

- Διαφήμιση -