- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

της Εύης Δημοπούλου

 

Το γαστρονομικό/πολιτισμικό  ταξίδι του Attica Coast αυτή τη φορά θα σας μεταφέρει στη μεξικάνικη γειτονιά που έχει δημιουργηθεί στη Γλυφάδα από το 1995, στο «Amigos» Mexican Restaurant Café- Bar (Κύπρου 65 Α).
Περνώντας το κατώφλι του εστιατορίου θα αισθανθείτε ότι βρίσκεται πραγματικά στη χώρα της τεκίλας, καθώς οι δυνατές πικάντικες μυρωδιές, οι οποίες ξεγλιστρούν από την κουζίνα, μπερδεύονται αρμονικά με τη λάτιν μουσική και το έθνικ σκηνικό, το οποίο αντικρίζει κανείς με την πρώτη κιόλας ματιά.

Amigos1
Κάνοντας ένα βήμα ακόμα θα συναντήσετε το προσωπικό στην υποδοχή του εστιατορίου, το οποίο με φιλόξενο χαμόγελο θα σας προτείνει να ξεκινήστε το ταξίδι σας κάνοντας μια πρώτη στάση στο μπαρ. Στο γνήσιο μεξικανικό μπαρ, θα απολαύσετε την πιο δροσιστική Μαργαρίτα καθώς και άλλα σαγηνευτικά κοκτέιλ με άρωμα λευκής τεκίλας, από τον μετρ του είδους.
Στα λίγα λεπτά αναμονής μέχρι να βρεθεί ένα διαθέσιμο τραπέζι –συνήθως είναι γεμάτο- το κοκτέιλ θα σας παρασύρει στην ωραία ατμόσφαιρα και τα εντυπωσιακά πιάτα, τα οποία περνούν από μπροστά σας, θα σας ανοίξουν ακόμα περισσότερο την όρεξη.

 

Amigos2
Δεύτερος σταθμός του ταξιδιού σας είναι το άνετο τραπέζι σας, στο οποίο θα σας υποδεχθούν με τραγανά nachos και τη συνοδεία καυτερής σάλτσας. Η μικρή αίσθηση μουδιάσματος στη γλώσσα σας, θα σας προϊδεάσει για όσα θα ακολουθήσουν.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στον πληθωρικό κατάλογο του «Amigos» έχουν τα πιάτα της Tex Mex και μεξικανικής κουζίνας, τα οποία χορταίνουν το μάτι αρχικά και έπειτα το στομάχι σας.

Από τα ορεκτικά δεν πρέπει να παραλείψετε τα Chicken Wings βουτηγμένα στην πιο γευστική barbecue sauce που έχετε δοκιμάσει καθώς και τις χοντροκομμένες πατάτες που αναδύονται από το λιωμένο cheddar . Στη φωλιά της πολύχρωμης σαλάτας Tacos θα δοκιμάσετε τον μοσχαρίσιο κιμά, παντρεμένο με τα λαχανικά και τη γαρνιτούρα από τυρί. Όσοι από εσάς θέλετε να γευτείτε την καυτερή πλευρά της μεξικανικής κουζίνας, επιλέξτε τη σαλάτα Tacos Chili. Κάνοντας μικρά διαλείμματα από το γευστικό σας ταξίδι, δροσιστείτε με σαγκρία, μπίρα ή λευκό κρασί.

 

Amigos4

Σερβιρισμένα σε γενναιόδωρες μερίδες τα κυρίως πιάτα, ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του εστιατορίου. Τα fajitas με κοτόπουλο ή μοσχάρι συνοδευόμενα από μαλακές tortillas σε ένα μεξικάνικο σομπρέρο, αποτελούν την καλύτερη και πιο χορταστική επιλογή για τους φίλους της μεξικάνικης κουζίνας. Την πινελιά της γεύσης προσθέτει η μεξικανική καυτερή σάλτσα, η sour cream και η σάλτσα guacamole, οι οποίες φθάνουν στο τραπέζι σας μαζί με τα fajitas. Εναλλακτικά προτιμήστε street tacos ή burritos, τα οποία είναι χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής κουζίνας.

Το «Amigos» ως αυθεντικό μεξικανικό στέκι, το οποίο σέβεται το λατινικό ταμπεραμέντο του, διοργανώνει κάθε Πέμπτη ένα μεγάλο πάρτι σε λάτιν ρυθμούς. Όλη η πόλη συναντιέται στη Live Salsa βραδιά για να μυηθεί στον ερωτικό χορό και να μεθύσει από τα άφθονα κοκτέιλ Μαργαρίτα, τα οποία κοστίζουν μόνο 4 ευρώ!
Και επειδή η συνταγή του «Amigos» στη Γλυφάδα είχε μεγάλη επιτυχία, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να επεκτείνουν την οικογένεια «Amigos» δημιουργώντας ένα δεύτερο χώρο στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 70.
Μια βραδιά παρέα με μερικούς «amigos» σας, θα κάνετε το πιο γρήγορο ταξίδι στο Μεξικό και θα το εξερευνήσετε μέσα από τις εκρηκτικές και εντυπωσιακές γεύσεις του.

- Διαφήμιση -