- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Σύμφωνα με το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, η ακατάπαυστη κρεατοφαγία έχει την τιμητική της και η μυρωδιά του καλοψημένου κρέατος ξεγλιστράει από σπίτια, ταβέρνες και γειτονιές, όπου παρέες με κρασάκι και μουσική γιορτάζουν την ημέρα χωρίς ενοχές για τις θερμίδες.

Το Attica Coast κάνοντας τη δική του έρευνα σας προτείνει ταβέρνες και ψητοπωλεία στα Νότια Προάστια, με παράδοση στην τέχνη του ψησίματος.

Στα Βλάχικα στη Βάρη, εκεί όπου πριν 100 χρόνια υπήρχαν μόνο βοσκοί και πρόβατα, εξού και το όνομα, σήμερα έχει στηθεί ένα ταβερνοχώρι, το οποίο προσφέρει εξαιρετική ποικιλία κρεάτων και μεζέδων, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Από τις ταβέρνες ξεχωρίζει «ο Τσολιάς» μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα με παράδοση πολλών ετών. Η σπεσιαλιτέ τους είναι το λαχταριστό κοκορέτσι και το καλοψημένο κοντοσούβλι, τα οποία σερβίρονται σε μεγάλες μερίδες συνοδευόμενα από σαλάτες, τζατζίκι, χειροποίητες πατάτες κ.ά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φημισμένο αρνάκι σούβλας που λιώνει στο στόμα και χορταίνει το στομάχι.

tsiknopempti5

Στη Μπιφτεκούπολη η μυρωδιά του κρέατος θα κατακλύσει όλη τη περιοχή από νωρίς το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στη Γλυφάδα, οι ασφυκτικά γεμάτες ταβέρνες είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να φάνε καλό και ποιοτικό φαγητό. Στο «George’s Steak House» τα ζουμερά μπιφτέκια, τα χωριάτικα λουκάνικα και τα παϊδάκια πασπαλισμένα με ρίγανη και λαδολέμονο θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Τα παρελκόμενα και οι φρέσκιες σαλάτες είναι επίσης εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Φροντίστε μόνο να φτάσετε νωρίς για να βρείτε ένα τραπέζι για να το τσικνίσετε με την παρέα σας.

tsiknopempti6

Σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη, στη «Μυρτιά» (Αϊδινίου 55), οι ψησταριές από νωρίς θα έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά. Μπριζόλες, πανσέτες, λουκάνικα, συκώτι και άλλοι μεζέδες, όλοι καλοψημένοι στα κάρβουνα θα ευχαριστήσουν όσους θαμώνες επισκεφθούν την ταβέρνα την ημέρα της κρεατολαγνείας. Το μενού βέβαια περιλαμβάνει φιλέτο κοτόπουλο και ψαρονέφρι για όσους επιθυμούν να το γιορτάσουν με λιγότερες θερμίδες. Από ορεκτικά δοκιμάστε οπωσδήποτε τυροκροκέτες και σαγανάκι. Η «Μυρτιά», ξακουστή για τις γενναίες μερίδες και τους παραδοσιακούς λουκουμάδες με σοκολάτα, τους οποίους σερβίρει ως επιδόρπιο, είναι ένα από τα καλύτερα στέκια των Νοτίων Προαστίων.

tsiknopempti2

Συνοικιακή αλλά ευρύχωρη, παραδοσιακή αλλά με φιλόξενο, ευχάριστο περιβάλλον η ταβέρνα «Το ρεμούτσικο» (Αγίου Δημητρίου 120) στον Άγιο Δημήτριο, είναι ένα εξαιρετικό στέκι για όσους θέλουν να απολαύσουν καλό φαγητό και γρήγορη εξυπηρέτηση χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία. Είναι φημισμένο για τα ζουμερά, καλοψημένα παϊδάκια του, αλλά λόγω της ημέρας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το κοντοσούβλι, το γεμιστό μπιφτέκι ή τη θεσπέσια χοιρινή μπριζόλα γάλακτος. Όλα αυτά συνοδεύονται τέλεια με το δυνατό αυθεντικό τσίπουρο, το οποίο σερβίρεται κρύο.

tsiknopempti4

Τέλος, στο μικρό αλλά ζεστό μεζεδοπωλείο «Καραντί» (Χρυσσοστόμου Σμύρνης 40) στον Ταύρο, το τσίκνισμα ξεκινάει ήδη από τον εξωτερικό χώρο, καθώς για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης μπροστά από το μαγαζί θα στηθεί μια μεγάλη ψησταριά γεμάτη σουβλάκια. Οι πελάτες βέβαια μπορούν να απολαύσουν και τις ποικιλίες με τους λαχταριστούς κρεατομεζέδες και τα πιάτα ημέρας. Το καλό τσιπουράκι και η δροσερή μπύρα, τα οποία σερβίρονται άφθονα ταιριάζουν απόλυτα με την παρεϊστικη διάθεση της Τσικνοπέμπτης.

 

- Διαφήμιση -