- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Προέρχεται από την οικογένεια των Σελινοειδών, έχει πορτοκαλί χρώμα, στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν αφροδισιακό και αποτελεί το αγαπημένο γεύμα του Bugs Bunny. Ο λόγος γίνεται για το καρότο, τον μικρό θησαυρό, ο οποίος φυτρώνει μέσα στη γη και αποτελεί εξαιρετική ασπίδα προστασίας και οχύρωσης του οργανισμού μας.

Με ιδιαίτερα σημαντική διατροφική αξία και πολλά οφέλη για την υγεία μας, τα καρότα οφείλουν να καταναλώνονται συχνά ωμά, στον ατμό ή βρασμένα. Ένα μεσαίου μεγέθους καρότο περιλαμβάνει 42 θερμίδες, γεγονός το οποίο το καθιστά ένα υγιεινό γεύμα ή συμπλήρωμα στην καθημερινή μας διατροφή.

bugs910212121Η προβιταμίνη Α, η βιταμίνη C, τα αντιοξειδωτικά, οι φυτικές ίνες, το φολικό οξύ, το φώσφορο και το νάτριο είναι ορισμένα από τα πολύτιμα συστατικά, τα οποία περιέχονται στο καρότο και συμβάλλουν:

• στη διατήρηση της καλής όρασης ή της ενίσχυσής της
• στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να ενισχύεται η προστασία ενάντια σε διάφορα είδη καρκίνου
• στην αντίγηρανση των κυττάρων του οργανισμού
• στην προστασία της καρδιάς από καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες και παθήσεις, διότι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή.

karoto
• στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και της κακής λειτουργίας του εντέρου
• στην ανακούφιση από πόνους κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως
• στην διατήρηση της καλής υγειάς του νευρικού συστήματος
• στην προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και τα εγκαύματα από τον ήλιο

Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Διατροφής», οι άνδρες οι οποίοι έχουν εντάξει συστηματικά το καρότο στη διατροφή τους έχουν ελαττώσει τον κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη κατά 1/5.

Προσθέστε χρώμα στο φαγητό, στις σαλάτες ή το χυμό σας εφοδιάζοντας τον οργανισμό σας με πλούσια ωφέλιμα συστατικά, τα οποία θα σας χαρίσουν ενέργεια, ομορφιά και καλή υγεία.

Σοφία Αμούντζια
Professional Coach & Fitness Manager
www.holisticfitness.gr

- Διαφήμιση -