- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

«Συμβαίνουν κάποια πράγματα στη ζωή μου και η πυγμαχία κατά κάποιο τρόπο με έσωσε από τον εαυτό μου. Για έναν άνδρα σαν εμένα είναι καλύτερα να ζει με το φόβο παρά με την ντροπή».

Τα λόγια ανήκουν στον άλλοτε κινηματογραφικό γόη Μίκι Ρουρκ, που επέστρεψε στο Ρινγκ μετά από 20 χρόνια.

της Professional Fitness Trainer Σοφίας Αμούντζια

Ο 63χρονος σήμερα ηθοποιός του Χόλυγουντ, που είχε καταγοητεύσει εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο με τον ρόλο που υποδυόταν, πλάι στην 20χρονη τότε πανέμορφη Κιμ Μπέισινγκερ, στην ταινία «91/2 εβδομάδες», αποφάσισε πως έπρεπε να αντιμετωπίσει εκ νέου τον εαυτό του.

Ξαναανέβηκε, λοιπόν, στο ρινγκ που τόσο λατρεύει, φορώντας τα γάντια του για να αντιμετωπίσει τον ΄Ελιοτ Σέιμουρ, μικρότερό του κατά 33 χρόνια! Μάλιστα, κατάφερε να τον βγάλει νοκ άουτ μόλις στον δεύτερο γύρο!

Τι είναι αυτό που έχει η πυγμαχία, με την οποία ασχολήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 για τρία χρόνια, που τόσο συγκινούν αλλά και φοβίζουν τον Μίκι Ρουρκ;

boxing-1-1300x700Η πυγμαχία, που θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα, είναι πανάρχαια. Τη συναντάμε από το 3.000 π.Χ. στην αρχαία Αίγυπτο και την Αθήνα.

Βέβαια, εκείνη την εποχή για να λήξει ένας αγώνας, θα έπρεπε ο πυγμάχος να σκοτώσει τον αντίπαλό του κάτι που έχει πάψει προ πολλού να ισχύει, με  πολυάριθμους κανόνες να προστατεύουν τους αθλητές από οποιαδήποτε βλάβη.

Η πυγμαχία στηρίζεται στην ικανότητα των δύο αντιπάλων να χρησιμοποιούν μόνο με τις γροθιές τους. Με δυνατά χτυπήματα πρέπει να βγάλουν νοκ άουτ  τον αντίπαλο, σε ένα αγώνα  των τριών μέχρι δεκαπέντε τρίλεπτων γύρων μέσα στο ρινγκ.

Τα οφέλη από την πυγμαχία είναι πολλά:

  • Συμβάλλει στην ολοκληρωμένη άσκηση του σώματος
  • Βελτιώνει τη στάση του
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους
  • Λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας
  • Βελτιώνει στον συντονισμό
  • Βελτιώνει την αντοχή
  • Δυναμώνει την καρδιά
  • Βελτιώνει την ισορροπία

Ωστόσο, τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνο στο σώμα καθώς συμβάλει και στη ψυχική διάθεση. Δίνει αυτοπεποίθηση, προσφέρει «στόχο» στη ζωή, χαλαρώνει από το στρες, μειώνει το άγχος και βοηθά στην κοινωνικοποίηση.

Γι’ αυτό εξάλλου δεν την ξεχνά και ο Μίκι Ρουρκ παρά τα έντονα σημάδια που έχει αφήσει στο πρόσωπό του.

- Διαφήμιση -