- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το αθλητικό σωματείο Πρωτέας Βούλας, το οποίο έχει ιδρυθεί από το 1980, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και του αισθήματος αλληλεγγύης των αθλητών του, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του Σύλλογο αιμοδοσίας.

aimodosia

Σε μια εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γήπεδο Βούλας «Γεώργιος Γεννηματάς», πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία υπό την αιγίδα του συλλόγου. Ο Σύλλογος αιμοδοσίας συστάθηκε για τους αθλητές όλων των τμημάτων και τους πρώτου βαθμού συγγενείς του, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο.

Έχει υπολογιστεί ότι στη χώρα μας, αν περίπου 300 χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες έδιναν αίμα συστηματικά 2-3 φορές ετησίως, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την επάρκεια αίματος σε εθνικό επίπεδο. Η εθελοντική αιμοδοσία, η πράξη θέλησης και ανιδιοτελούς προσφοράς είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου με αίσθημα φιλανθρωπίας και κοινωνικές ευαισθησίες.

aimodosia2

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρωτέα μπορούμε όλοι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας για να χαρίσουμε ζωή σε έναν άλλον άνθρωπο.

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -