- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Μια έξυπνη και δημιουργική για τα παιδιά πρωτοβουλία που τα ωθεί σε μια πιο βιωματική σχέση με την πόλη και την γειτονιά τους, αναλαμβάνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας –Βουλιαγμένης με την διοργάνωση του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζω την Πόλη μου»,. Μέσα από αυτή την φωτογραφία καλεί τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας να απαθανατίσουν στιγμές της καθημερινότητας στους δρόμους, στα πάρκα, στις παραλίες, στο βουνό με το φωτογραφικό φακό τους.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευτούν και οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν σε έκθεση φωτογραφίας που θα διοργανώσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Η τελευταία ημέρα παράδοσης των φωτογραφιών είναι η 24 Απριλίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 22 Μαΐου μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου.
Αιτήσεις συμμετοχής διαθέτουν οι διευθυντές των σχολείων της πόλης.
Όροι διαγωνισμού:

Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοσίων σχολείων του Δήμου μας, Δημοτικών (Ε, ΣΤ΄ τάξη), των Γυμνασίων και των Λυκείων.
– Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει από 1 έως 3 φωτογραφίες.
– Στον διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με αναλογική (αρνητικό ή θετικό φιλμ) είτε με ψηφιακή μηχανή είτε με κάμερα κινητού τηλεφώνου. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που υποβάλλει.
– Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να παραδώσει CD ή DVD στο οποίο θα περιέχονται οι φωτογραφίες του (ψηφιακές ή σκαναρισμένες) σε αρχείο υψηλής ανάλυσης με τη μορφή jpeg. Το CD/DVD θα πρέπει να συνοδεύεται από το δελτίο συμμετοχής στον Διαγωνισμό το οποίο θα υπάρχει προς συμπλήρωση στα Σχολεία
– Τα CD/DVD μαζί με το δελτίο συμμετοχής θα παραδίδονται στα Σχολεία στο γραφείο των Διευθυντών.
– Τελευταία μέρα παράδοσης ορίζεται η 24 Απριλίου 2015 .Πέραν αυτής καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από 3μελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τους:

1) Ιωάννη Ασημακόπουλο, φωτογράφο, εκπαιδευτικό φωτογραφίας και μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας.
2) Δημήτρη Τσεβά, φωτογράφο, καθηγητή φωτογραφίας στη Leica Academy
3) Νέλλα Γκολάντα , αρχιτέκτων τοπίου- εικαστικός
Οι κρίσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. (Σε περίπτωση κωλύματος κάποιου από τους κριτές η αντικατάσταση του θα γίνει έγκαιρα μετά από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου)
Θα δοθούν συνολικά 18 έπαθλα κατανεμημένα ως εξής:

Κατηγορία Ι: 3 πρώτα βραβεία και 3 έπαινοι για τους συμμετέχοντες μαθητές των Δημοτικών σχολείων.

Κατηγορία ΙΙ: 3 πρώτα βραβεία και 3 έπαινοι για τους συμμετέχοντες μαθητές των Γυμνασίων.

Κατηγορία ΙΙΙ: 3 πρώτα βραβεία και 3 έπαινοι για τους συμμετέχοντες μαθητές των Λυκείων.

Το πρώτο μεγάλο έπαθλο στη κάθε κατηγορία θα είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ενώ για τα υπόλοιπα βραβεία θα δοθούν σημαντικής αξίας και χρηστικότητας έπαθλα.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 22 Μαΐου 2015 στην ιστοσελίδα του Δήμου μας όπου θα προβάλλονται και οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων.
Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή με email.
Οι 18 βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και ένα σημαντικό μέρος των φωτογραφιών που θα αποσταλούν (ανάλογα με τη σειρά αξιολόγησής τους) θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει στην Πνευματική Εστία της Βούλας από 31/5/2015 έως 7/6/2015.

Όλες οι συμμετοχές θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης μέσω οθόνης.

Η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού θα γίνει στις 31 Μαΐου 2015, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης και ώρα 19:30.

– Όλες οι συμμετοχές θα κρατηθούν στο ηλεκτρονικό αρχείο του Δήμου και θα αποτελέσουν τη βάση δημιουργίας ενός φωτογραφικού αρχείου.
– Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν με αναφορά στον δημιουργό στον οποίο και ανήκει το έργο.
– Τα CD/DVD για τεχνικούς λόγους δεν θα επιστραφούν και μετά το πέρας του διαγωνισμού και της έκθεσης θα καταστραφούν.
– Όλες οι εκτυπωμένες φωτογραφίες μετά το πέρας της έκθεσης θα παραδοθούν στους δικαιούχους οι οποίοι μπορούν να τις παραλάβουν από το Γραφείο Επιτροπής Παιδείας(στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Ζεφύρου 2 Βούλα)

- Διαφήμιση -