- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, έλαβε τη 10η θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη των λιμανιών με βάση τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων(κοντέινερ).

Σύμφωνα πάντα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του 2013, όπως τα παρουσίασε η Eurostat, το λιμάνι του Πειραιά κατέλαβε αυτή τη θέση διότι συνολικά έχει διακινήσει 3,2 εκατ. κοντέινερ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 13,7%.

limani

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυξητική τάση συγκριτικά με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ευρώπης. Επιπλέον με βάση ότι η ανοδική πορεία δεν σταμάτησε το 2014, και εφόσον δεν απείχε σημαντικά από την έβδομη θέση, το λιμάνι του Πειραιά είναι πιθανό να κατέχει πλέον υψηλότερη θέση στη σχετική λίστα κατάταξης.

Παράλληλα, το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται επίσης ψηλά στη λίστα της πανευρωπαϊκής κατάταξης με βάση τον όγκο των φορτίων που διακινήθηκαν, καταλαμβάνοντας την 18η θέση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διακίνηση των επιβατών ο Πειραιάς βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας, με αφίξεις και αναχωρήσεις 7,7 εκατ. επιβατών, ενώ το πορθμείο Περάματος-Σαλαμίνας βρίσκεται αρκετές θέσεις πιο πάνω, στην 3η θέση, με αφίξεις και αναχωρήσεις 10,7 εκατ. επιβατών, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα λιμάνια της γηραιάς Ηπείρου.

limani4

Η λίστα με τα 15 μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης:

  1. Ρότερνταμ (Ολλανδία)
  2. Αμβούργο (Γερμανία)
  3. Αμβέρσα (Βέλγιο)
  4. Μπρεμερχάβεν (Γερμανία)
  5. Βαλένθια (Ισπανία)
  6. Αλγκεθίρας (Ισπανία)
  7. Τζιόια Τάουρο (Ιταλία)
  8. Φέλιξστοου (Μεγάλη Βρετανία)
  9. Αμπαρλί Κων/πολης (Τουρκία)
  10. Πειραιάς (Ελλάδα)
  11. Χάβρη (Γαλλία)
  12. Βαρκελώνη (Ισπανία)
  13. Γένοβα (Ιταλία)
  14. Σαουθάμπτον (Μεγάλη Βρετανία)
  15. Μερσίνη (Τουρκία)
- Διαφήμιση -