- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Την ερχόμενη Δευτέρα η αυλαία της Αποκριάς πέφτει και γίνεται η έναρξη της Σαρακοστής, γιορτάζοντας τα Κούλουμα. Σε όλη την Ελλάδα όπως και στην παραλιακή Αττική, το έθιμο τιμάται με εκδηλώσεις και με την γευστική παρέλαση θαλασσινών και σαρακοστιανών πιάτων.

Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν το πέταγμα του χαρταετού με μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα, το Πάρκο Φλοίσβου είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Το πράσινο των δέντρων αναμιγνύεται άψογα με τη θαλασσινή αύρα προσκαλώντας σας να αφήσετε τον αετό να ταξιδέψει πολύ ψηλά στον ουρανό. Παράλληλα μπορείτε να επισκεφθείτε την υπέροχη γιορτή με σαρακοστιανά εδέσματα, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου την Καθαρά Δευτέρα. Η χορευτική ομάδα του Δήμου και ο Dj με τις λαϊκές μουσικές του επιλογές θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στην γιορτινή ατμόσφαιρα.

xartaetos

Η Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού έχει άρωμα Σαρακοστής με παραδοσιακά πιάτα της ημέρας –χαλβά, ταραμά, λαγάνα- και ποτά τα οποία θα προσφερθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο μπάσκετ δίπλα από το πέτρινο θέατρο της Αργυρούπολης Μιλήτου και Κορίνθου. Ο χώρος είναι επίσης κατάλληλος  για να πετάξετε με την οικογένειά σας το χαρταετό.

Για εσάς που επιθυμείτε να συνδυάσετε την Καθαρά Δευτέρα με μια μικρή απόδραση από το κλεινό άστυ, το Σούνιο με τις παραλίες του είναι ιδανικό για το πέταγμα του χαρταετού. Γραφικό, όμορφο και λουσμένο από το μπλε της θάλασσας είναι ο καλύτερος προορισμός για να πάρετε καθαρό αέρα και να γιορτάσετε οικογενειακά τα Κούλουμα.

lagana

Και επειδή μετά το πέταγμα του χαρταετού και τη βόλτα πάντα ανοίγει η όρεξη το Attica Coast βρήκε που προσφέρονται τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα της ημέρας.

Στο γραφικό λιμάνι της Ραφήνας, σε ένα κτίριο που παραπέμπει στο κυκλαδίτικο στιλ, στεγάζεται το ταβερνάκι «Τα Καβούρια του Ασημάκη». Εκεί θα γευτείτε όλες τις φρέσκιες λιχουδιές της θάλασσας στο πιάτο σας. Καλαμαράκια τηγανητά, γαύρος ξιδάτος και λαχταριστή καβουροσαλάτα είναι μερικές μόνο από τις σαρακοστιανές γεύσεις που θα δοκιμάσετε δίπλα στη θάλασσα.

trapezi

Το πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι και τα ολονύχτια γλέντια συνδυάζονται αρμονικά στην ταβέρνα «Ζεύκιν» στον Άλιμο, δημιουργώντας μια ζεστή οικεία ατμόσφαιρα για κάθε επισκέπτη. Το μαγαζί έχει υιοθετήσει τις μουσικοχορευτικές παραδόσεις της Ικαρίας και σε κάθε ευκαιρία το γλέντι στήνεται σε ικαριώτικους ρυθμούς. Οι γαρίδες σχάρας, το χταπόδι μαρινάτο και τα υπόλοιπα πιάτα επηρεασμένα από την ικαριώτικη κουζίνα υπό τις μουσικές της ζωντανής κομπανίας θα σας χαρίσουν την εμπειρία μιας αξέχαστης Καθαράς Δευτέρας.

Τα θαλασσινά πιάτα με άρωμα Αιγαίου και ο ευχάριστος χώρος σε συνδυασμό με την ταχύτατη εξυπηρέτηση, συνθέτουν την εικόνα της μοντέρνας ψαροταβέρνας «Το Μπαρμπουνάκι» στη Γλυφάδα. Για την Καθαρά Δευτέρα στον πλούσιο κατάλογο συγκαταλέγονται μύδια, γαρίδες στη σχάρα, γαύρος τηγανητός, πράσινη σαλάτα πέστροφας και άλλοι νηστίσιμοι ψαρομεζέδες δια χειρός Παπαϊωάννου, οι οποίοι θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με τις γεύσεις και τα αρώματά τους.

kathara deutera

Στο Ρακί Μεζέ στην Καλλιθέα μετά το πέταγμα του χαρταετού, σας περιμένει στρωμένο το σαρακοστιανό τραπέζι. Το πληθωρικό μενού, εμπνευσμένο από τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις των θαλασσινών μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο καλοφαγάδες. Τα καλαμαράκια, ο αστακός, τα αχνιστά μύδια, τα κυδώνια Χαλκίδας και ο ταραμάς συνοδεύονται από εξαιρετικό κρασί και ρακή, η οποία θα απογειώσει τη μέρα σας.

- Διαφήμιση -