- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Συνεχίζεται η ποινική δίκη των κληρονόμων των Νάστων, που άρχισε το 2014, με τους κατηγορούμενους να διεκδικούν από τον Δήμο Αλίμου ακίνητα που παραχωρήθηκαν σε αυτόν το 2000 με αποφάσεις της ΚΕΔ μετά την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Δημοσθενόπουλου που τα κατέγραψε ως δημόσια κτήματα (1984).

Τα ακίνητα αυτά έχουν έκταση περίπου 14 στρεμμάτων και βρίσκονται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (λωρίδα από τον Αγγελόπουλο μέχρι την οδό Ήρωος Μάτση).

Η δίκη, στην οποία ο Δήμος Αλίμου παρίσταται ως πολιτική αγωγή, συνεχίζεται στις 19 Φεβρουαρίου 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Οι κληρονόμοι Νάστου κατηγορούνται ότι καταπάτησαν και διεκδικούν 12.000 στρέμματα στον Υμηττό, κάτι που οι ίδιοι δια του δικηγόρου τους αρνούνται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους κ. Γιώργο Ζαχαρόπουλο τα μισά περίπου από αυτά, παρ’ ότι οι πρόγονοί τους τα είχαν αγοράσει και είχαν φορολογηθεί και γι’αυτά το 1929 με φόρο κληρονομίας, τα άφησαν στο Δημόσιο και οι από το 1987 αγωγές τους, που αποτέλεσαν το έναυσμα για τις κατηγορίες εναντίον τους, αφορούν την αναγνώριση της ιδιοκτησίας τους σε 200 στρέμματα του άλλοτε τσιφλικιού Καράς, που όλα κείνται εντός των σχεδίων των πόλεων Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Αλιμος.

 

- Διαφήμιση -