- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Οι προγραμματιστές της Google έλαβαν νέα μέτρα για τη βελτίωση της προστασίας έναντι ανεπιθύμητου λογισμικού που παρέχεται από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome με ένα νέο banner, καλύτερη αναζήτηση και ασφαλέστερες διαφημίσεις.
Ο web browser ήδη εκδίδει μια ειδοποίηση κάθε φορά που ο χρήστης προσπαθεί να κατεβάσει ένα αρχείο που σημειώνεται ως κακόβουλο. Η προστασία συνίστατο στη διακοπή της λήψης και την κατοχύρωση της ρητής συγκατάθεση του χρήστη ώστε να συνεχίσει τη λήψη του επικίνδυνου στοιχείου στον υπολογιστή του.
Τώρα, πέρα από αυτό, ο Chrome εμφανίζει επίσης μια εμφανή κόκκινη προειδοποίηση πριν τη μεταφόρτωση της σελίδας που φιλοξενεί τα κακόβουλα downloads μέχρι, ενημερώνοντας τον χρήστη για τον κίνδυνο που καραδοκεί.
Επιπλέον, επιτρέπει στο χρήστη να γνωρίζει ότι η ιστοσελίδα θα μπορούσε να προσπαθήσει να τον ξεγελάσει ώστε να εγκαταστήσει προγράμματα με αρνητικές επιπτώσεις, τα οποία θα μπορούσαν να αλλάξουν την αρχική σελίδα ή να εμφανίσει popup διαφημίσεις στις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε.
Ωστόσο, δεν απαγορεύεται η πρόσβαση στην ιστοσελίδα στους χρήστες και μπορούν να επιστρέψουν στην προηγούμενη, ασφαλή σελίδα.
Επίσης, μέρος της προσπάθειας να γίνουν οι υπηρεσίες της Google ασφαλέστερες για το χρήστη είναι η βελτίωση της λειτουργίας της αναζήτησης.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές είναι λιγοστές, αλλά ο Lucas Ballard μηχανικός λογισμικού της Google λέει ότι η υπηρεσία περιλαμβάνει τώρα ενδείξεις που μπορούν να προσδιορίσουν τις παραπλανητικές ιστοσελίδες. “Αυτή η αλλαγή μειώνει τις πιθανότητες να επισκεφθείτε αυτές τις τοποθεσίες μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησής μας», αναφέρει σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Το συγκεκριμένο μέτρο συμπληρώνει την πολιτική της Google σχετικά με το Unwanted Software, που δημοσιεύθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου 2014 και αποτελεί ένα σύνολο απαιτήσεων τις οποίες οι διαφημιζόμενοι πρέπει να τηρούν.
Η προειδοποίηση για τις ύποπτες ιστοσελίδες και η παρεμπόδιση των κακόβουλων λήψεων προέρχονται από το Safe Browsing API της Google API .
Ο Ballard λέει ότι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων θα πρέπει να καταχωρούν τους δικτυακούς τους τόπους με το Google Webmaster Tools, προκειμένου να ενημερώνονται για τα τελευταία ευρήματα σχετικά με την ασφάλεια που έχουν επιτευχθεί από την εταιρεία.
Με αυτό τον τρόπο, η ιστοσελίδα μπορεί να επαληθευτεί για κακόβουλα προγράμματα και ο διαχειριστής θα λάβει μια ειδοποίηση σχετικά με τη μόλυνση, μαζί με συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

- Διαφήμιση -