- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Αν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανιαρές οι ασκήσεις στα μηχανήματα του γυμναστηρίου και τα “παρωχημένα” μαθήματα αεροβικής άσκησης στα γυμναστήρια, η μορφή εκγύμνασης Zumba θα μπορούσε σταδιακά να παίξει τον ρόλο του αντικαταστάτη.

της Professional Fitness Trainer Σοφίας Αμούντζια

Η ιστορία της Zumba ξεκινά τη δεκαετία του 1990 από την Κολομβία, όταν ο γυμναστής Alberto Perez διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να φέρει τις κασέτες με τη μουσική για να διδάξει το μάθημα aerobic. Τελικά, αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει, χρησιμοποιώντας για τη χορογραφία του τραγούδια από τα δικά του μουσικά ακούσματα –Latin salsa, merengue– , τα οποία τελικά εντυπωσίασαν το κοινό. Το πείραμα πέτυχε και κάπως έτσι γεννήθηκε η πιο επαναστατική μέθοδος fitness.

Σταδιακά, άρχισε να γίνεται παγκοσμίως η νέα μόδα στη γυμναστική, κατακτώντας το ενδιαφέρον και τις καρδιές εκατομμυρίων θαυμαστών. Σήμερα, οι φανατικοί της Zumba τη λατρεύουν γιατί:

• Βασίζεται σε ποικίλες χορευτικές κινήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από γρήγορη μουσική με επιρροές latin, reggae, samba, hip-hop και reggaeton. Ο χορός, άλλωστε, δημιουργεί ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα για όσους γυμνάζονται.

• Οι συμμετέχοντες στη γυμναστική ξαφνικά γίνονται κομμάτι ενός μεγάλου πάρτι, καθώς σε αυτήν δεν υπάρχει συγκεκριμένη χορογραφία και πολύπλοκα βήματα. Οι κινήσεις είναι απλές και εύκολες για να ακολουθηθούν από αρχάριους και προχωρημένους «μαθητές».

Η Zumba είναι η ιδανική μορφή προπόνησης για όσους θέλουν να αποβάλλουν περιττά κιλά, να κάψουν θερμίδες και να χτίσουν ένα σφριγηλό και σμιλεμένο σώμα. Τα χέρια, τα πόδια καθώς και οι κοιλιακοί μυς γυμνάζονται αποτελεσματικά, από την εναλλαγή των γρήγορων και των αργών κινήσεων. Ανάλογα με τις αντοχές και το μεταβολισμό του ασκούμενου, η χορευτική προπόνηση μπορεί μάλιστα να τον βοηθήσει να κάψει 500 έως 1000 θερμίδες ανά ώρα.

• Ο χορός λειτουργεί ρυθμιστικά για την αρτηριακή πίεση του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ισορροπία ολόκληρου του σώματος.

• Η συγκεκριμένη τεχνική εκγύμνασης μπορεί επίσης να αποτελέσει αγχολυτική μέθοδο για όσους ψάχνουν διέξοδο από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

• Τέλος βελτιώνει τη διάθεση και γεμίζει το σώμα και το πνεύμα με θετική ενέργεια και ζωντάνια.

Ανακαλύψτε τα διαφορετικά είδη Zumba, τα οποία διδάσκονται από τους εξειδικευμένους Zumba Instructors και φορτίστε το σώμα σας θετικά. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα ένας λόγος για να χορέψετε!

- Διαφήμιση -