- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η μουσική, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και το θέατρο είναι το κεντρικό θέμα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την πρώτη ημέρα του Μαρτίου και για δεκαπέντε ημέρες στο ιστορικό κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρο του Π. Φαλήρου στο Φλοίσβο, το οποίο βρίσκεται στην παραλία του Φαλήρου.

Το Φεστιβάλ με τίτλο «Σινιάλο, ένας φάρος Πολιτισμού στο Φλοίσβο», θα παρασύρει  τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γεμάτο υπέροχες κλασσικές νότες καθώς επίσης θα τους μυήσει στα λογοτεχνικά και θεατρικά έργα μιας παλαιότερης εποχής.

floisvos

Το φιλόδοξο και σπουδαίο εγχείρημα γεννήθηκε ως ιδέα στο μυαλό της Βάσως Παπαντωνίου, της «ψυχής» της Εταιρίας για το Κτήριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας». Ο Δήμαρχος, Διονύσης Χατζιδάκης, «αγκάλιασε» θερμά με τη σειρά του αυτήν την ιδέα, παραχωρώντας τόσο το κτίριο όσο και ανθρώπινο δυναμικό για να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία το εξαιρετικής σημασίας εγχείρημα.

Συντελεστές και άνθρωποι της Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου, σπουδαίοι μουσικοί και λυρικοί τραγουδιστές, καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί, το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και πολλοί άλλοι συνέβαλαν ενεργά για τη δημιουργία του Φεστιβάλ.

kallas2

Βασικός στόχος του καλλιτεχνικού Φεστιβάλ είναι να φέρει το ευρύτερο κοινό κοντά στην τέχνη, να διαδώσει το σημαντικό έργο της Εταιρείας και να γνωρίσει στους επισκέπτες τη μυθική προσωπικότητα και το ταλέντο της Μαρίας Κάλλας. Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί και έκθεση με κοστούμια, πορτρέτα και προσωπικά αντικείμενα της ζωής της Μαρίας Κάλλας. Τέλος ενεργή συμμετοχή θα έχουν και τα σχολεία της περιοχής, καθώς οι μαθητές γυμνασίων καλούνται να γράψουν μια έκθεση για τη ζωή και το έργο της Κάλλας. Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 15 Μαρτίου, θα βραβευθούν οι καλύτερες από αυτές στη γιορτή που θα αφιερωθεί στα παιδιά.

faros

 

- Διαφήμιση -