- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στην Αθήνα επέστρεψε το ιστορικό Ασημένιο Κύπελλο του θρυλικού Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη και από τις 18 Μαρτίου εκτίθεται και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο σε όλους . Το Κύπελλο για 6 μήνες παρέμεινε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης.

spiros3
Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2014, το Κύπελλο εκτέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έκθεμα και να πληροφορηθούν για την ιστορία και τον συμβολισμό του. Στη συνέχεια, και για διάστημα έξι μηνών, το Κύπελλο βρέθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λωζάνη. Σήμερα, το Κύπελλο επιστρέφει στην Αθήνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο οποίο θα στεγαστεί πλέον μόνιμα.

spiros1
Υπενθυμίζεται πως το Κύπελλο αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία, με σκοπό τον επαναπατρισμό ενός κειμηλίου εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της Ελλάδας και άρρηκτα συνδεδεμένου με τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

- Διαφήμιση -