- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ένα μεγάλο και σημαντικό ραντεβού. Μια συνάντηση «επιστροφή» στις όμορφες μέρες …μια διαχρονική συνάντηση γενεών της Λεοντείου Νέας Σμύρνης …

Από τα πιο ιστορικά σχολεία της χώρας με μία Ιστορία που χάνεται στο βάθος 150 και πλέον χρόνων.
Απόφοιτοί τους άνθρωποι των Γραμμάτων των Τεχνών των Επιστημών των Επιχειρήσεων και της Πολιτικής συνέβαλλαν διακριτικά στην πορεία αυτής της χώρας.

leo1
Οι απόφοιτοι των Πατησίων συγκεντρώθηκαν την περασμένη χρονιά σε μια συνάντηση ορόσημο για την Ιστορία των Σχολείων.

Με χορηγία η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου δημιούργησε το πρώτο εκπαιδευτικό Μουσείο που βρίσκεται στην καρδιά ενός Σχολείου.

 

leo2

 

 

Σε λίγες μέρες οι απόφοιτοι της Λεοντείου Ν.Σμύρνης θα αναρωτηθούν και αυτοί.
«Τι είναι τελικά το σχολείο μας ; Είναι όλες οι στιγμές του, οι πάντα πρωτόγνωρες στιγμές του, είναι ό,τι έχει συμβεί, ό,τι συμβαίνει και ό,τι θα συμβεί στο χρόνο τον άπαντα, είναι ό,τι ζήσαμε…και το αναζητάμε σήμερα στις φωτογραφίες.»
Το Σχολείο που όλοι εγκαταλείψαν με τάσεις φυγής κάνοντας όνειρα για το μέλλον . Το Σχολείο πού όλους σχεδόν προσπάθησε να τους γεμίσει με ένα αξιακό σύστημα στηριγμένο στην παιδεία την αλληλεγγύη τον πολιτισμό. Στο Σχολείο σε ένα τόσο σημαντικό ξέφωτο ζωής θα συναντηθούν όλοι εκείνοι που μια μέρα διαβήκανε την πόρτα του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης …από το 1962 έως το 1985…ίσως και κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν και από το ιστορικό σχολείο της οδού Σίνα .

 

leo3

Είναι μια συνάντηση ιδιαίτερη τώρα πια που ο χρόνος για μας κλείνει τις οποιεσδήποτε ηλικιακές διαφορές..που μέσα μας ανθεί το συν ανήκειν σε χώρους άφθαρτους .. που οι μνήμες λειτουργούν ως βάλσαμο.

Θα είναι εκεί οι συμμαθητές της τάξης , οι αντίπαλοι του six a side,οι μικρότεροι, οι μεγαλύτεροι , τα παιδιά του φιλοπτώχου, οι συμπαίκτες των ομάδων , οι καλοί, οι άτακτοι, οι σημαιοφόροι, τα παιδιά των συγκροτημάτων, οι φίλοι της τρέλας της εκδρομής, μια αυλή όχι των ονείρων αλλά μια αυλή γεμάτη όμορφες μνήμες.

leo4

 
28 του Μάρτη του 2015 (5μμ) θα ξαναβρεθούν στο Σχολείο τους, στους διαδρόμους της νιότης τους..της τάξης τους , στην αυλή, στο θέατρο.
θα συναντήσουν τους Frereς τους Καθηγητές, τους συμμαθητές μας, θα ξανακτίσουν εκείνο τον συνεκτικό ιστό της νιότης, απαραίτητο σήμερα στην εποχή της κρίσης.

Ο καθένας από αυτούς μια πολύτιμη ιστορία ζωής

 

leo6

 

 

- Διαφήμιση -