- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Είναι αναμφισβήτητο ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με το μεγαλύτερα τουριστικά «αγαθά», καθιστώντας ζωτικής σημασίας την κατάρτιση των νέων, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος και εν συνεχεία στην οικονομική ανάταση της χώρας. Ο Δήμος Σαρωνικού σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον τοπικό τουριστικό τομέα, συνεργάζεται με το EUROLEARNING ΚΕΔΙΒΙΜ2 Πρότυπο Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης για τη δημιουργία νέου προγράμματος Voucher Τουρισμού, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα.

Ο Δήμος Σαρωνικού, διαθέτοντας όλα τα εφόδια –θάλασσα, παραλίες, ξενοδοχεία, υποδομές- για να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επισκεπτών, θα προσφέρει μέσω του νέου προγράμματος γνώσεις και πρακτική κατάρτιση σε όσους θέλουν να ασχοληθούν και να αξιοποιήσουν τα τουριστικά «εργαλεία» της περιοχής.

Το Voucher Τουρισμού απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ επιπέδων υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων. Στη διάρκεια του Voucher οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 100 ώρες θεωρητικής και 240 ώρες πρακτικής κατάρτισης σε επιχειρήσεις σχετικές με τον τουριστικό κλάδο.

sar

Εκτός όμως από τους ωφελούμενους, οι οποίοι θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εργαστούν στον τουριστικό τομέα, επιχειρήσεις όπως: ξενοδοχεία, επιχειρήσεις συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις μαρίνων, τουριστικών καταλυμάτων, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους καταρτισμένο προσωπικό, τουλάχιστον για πέντε μήνες. Μετά την περάτωση ολόκληρου του προγράμματος θα δοθεί σε όλους τους ωφελούμενους πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων.

Μετά τη λήξη των προγραμμάτων «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΕΩς 24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» και «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά για 160 ανθρώπους, οι οποίοι ήδη έχουν λάβει θέσεις για πρακτική άσκηση πεντάμηνης διάρκειας σε επιχειρήσεις σχετικές με τον τουριστικό κλάδο.

reception

Κατανοώντας τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και την ανάγκη ανόδου της τοπικής επιχειρηματικότητας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σοφρώνης έχει ανοίξει καθημερινό δίαυλο επικοινωνίας με το EUROLEARNING ΚΕΔΙΒΙΜ2, ώστε να διενεργηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες και να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή το πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω στη σελίδα www.eurolearning.gr.

- Διαφήμιση -