- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Με τη συμβολή της αισθητικής ιατρικής ή με σύνθετες καλλυντικές κρέμες πολλές γυναίκες κυρίως, προσπαθούν να «σβήσουν» τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο και το σώμα τους.

Ωστόσο, το μυστικό για να παραμείνει κανείς νέος, με σφριγηλό και λαμπερό δέρμα είναι αρκετά πιο απλό και οικονομικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες έχουν ενοχοποιηθεί ότι επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του σώματος και του δέρματος.

  • Το αλάτι, μπορεί να νοστιμίζει τα φαγητά, αλλά παράλληλα λειτουργεί επιβαρυντικά για τον οργανισμό, καθώς τον αφυδατώνει. Επομένως, η όψη του προσώπου και του σώματος χωρίς την απαραίτητη ενυδάτωση μοιάζει κουρασμένη και άτονη.
  • Η γλυκιά αλλά καθόλου «αθώα» ζάχαρη, όταν καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες, προσκολλάται στο κολλαγόνο με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σε εκείνα τα σημεία να χάνει την ελαστικότητά της και άρα να δημιουργούνται ρυτίδες και ραγάδες, οι οποίες κάνουν το σώμα να μοιάζει γερασμένο. Επιπλέον, τα γλυκά και τα τεχνητά γλυκαντικά επειδή περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης όταν περιλαμβάνονται συχνά στο διατροφικό πρόγραμμα δημιουργούν στο δέρμα την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού».zaxari1
  • Το αλκοόλ και τα αναψυκτικά, οφείλουν να καταναλώνονται με μέτρο και ιδιαίτερη προσοχή, καθώς επιβαρύνουν τα σώμα με επιπλέον θερμίδες, αφυδατώνουν τον οργανισμό και επηρεάζουν αρνητικά το συκώτι, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Όταν λοιπόν τα ζωτικά όργανα του ατόμου δυσλειτουργούν και το σώμα του έχει σημάδια αφυδάτωσης, τότε και η συνολική του εικόνα δείχνει επίσης κουρασμένη και γερασμένη.
  • Τέλος, οι υδατάνθρακες και τα τηγανητά φαγητά θα πρέπει να αποφεύγονται από το καθημερινό τραπέζι, διότι όταν αποθηκεύονται σε μεγάλες ποσότητες στο οργανισμό καταστρέφουν το κολλαγόνο του δέρματος και προκαλούν δυσκαμψία και θαμπάδα.
- Διαφήμιση -