- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η οικονομική ανασφάλεια και η επαγγελματική αβεβαιότητα είναι ορισμένα μόνο από τα ζητήματα, τα οποία συχνά σας προκαλούν στρες, θλίψη ή άγχος, και επιβαρύνουν την υγεία της ψυχής και της καρδιάς σας.

Μάλιστα σύμφωνα με μελέτη του «Interheart», όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα σχετίζονται με τις καρδιαγγειακές νόσους, προκαλώντας μάλιστα την αύξηση της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, ουσιών που ευθύνονται σε πολλές περιπτώσεις για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Για να ζήσετε μια ήρεμη ζωή θα πρέπει να ακολουθήστε ορισμένους κανόνες, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα αρνητικά συναισθήματα φροντίζοντας παράλληλα για την καλή υγεία της καρδιάς σας.

  • Η κατάθλιψη έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση πολλών καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί την έκκριση συγκεκριμένων ορμονών, οι οποίες μακροχρόνια επιφέρουν ζημία στα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες της καρδιάς. Αν βιώνετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο, ο οποίος μπορεί να σας απεγκλωβίσει από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να αισθάνεστε. Επίσης ένας καλός τρόπος για να ανανεώσετε την καλή σας διάθεση είναι να ξεκινήσετε μια αθλητική δραστηριότητα.
  • Μην αφήνετε το θυμό να επηρεάζει τη διάθεση και την καρδιά σας, διότι όπως έχει αποδειχθεί από μελέτες τα αισθήματα οργής προκαλούν επιζήμια πίεση στα αιμοφόρα αγγεία της καρδιά. Όταν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το θυμό σας, καλό θα ήταν να απομακρύνεστε από τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που σας το προκαλούν.eytyxia2
  • Οι αγχώδεις διαταραχές, ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και συχνά διαταράσσουν την ισορροπημένη λειτουργία της καρδιάς, αυξάνοντας επικίνδυνα τον καρδιακό ρυθμό. Για να αντιμετωπίσετε ακραίες εκφάνσεις άγχους, αναζητήστε λύσεις στη γιόγκα, σε έναν απλό περίπατο ή ακούστε την αγαπημένη σας μουσική, η οποία θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας και να ηρεμήσετε το πνεύμα σας.
  • Είναι πλέον αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η υγεία του πνεύματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία του σώματος. Επομένως μια υγιής καρδιά είναι αποτέλεσμα της ισορροπημένης διατροφής της άσκησης αλλά και της ψυχολογικής αρμονίας, η οποία επιτυγχάνεται με εναλλακτικές θεραπείες ή τεχνικές που στοχεύουν στην αποβολή των αρνητικών συναισθημάτων.
- Διαφήμιση -