- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η έλλειψη χρόνου και η σταδιακή απομάκρυνση από το σύντροφό μας συχνά θέτουν τη σεξουαλική μας ζωή στο περιθώριο. Ωστόσο η ερωτική πράξη εκτός από φυσιολογική βιολογική ανάγκη προσφέρει στην ψυχολογία και τον οργανισμό μας πολλαπλά οφέλη, λειτουργώντας αναζωογονητικά.

  • Η σεξουαλική πράξη εκτός από πάθος αναζωπυρώνει την οικειότητα και την τρυφερότητα μεταξύ του ζευγαριού, λόγω δύο ορμονών, οι οποίες εκκρίνονται κατά το αποκορύφωμα της συνουσίας. Η ορμόνη ωκυτοκίνη και η ορμόνη βασοπρεσίνη είναι υπεύθυνες, σύμφωνα με μελέτες για το αίσθημα στοργής και τρυφερότητας που αισθανόμαστε αμέσως μετά τη σεξουαλική πράξη.
  • Η ενεργή σεξουαλική ζωή και ο οργασμός λειτουργούν θετικά τονώνοντας και την αυτοπεποίθησή μας. Όταν νιώθουμε την αγάπη του συντρόφου μας ή την ερωτική έλξη που αισθάνεται εκείνη τη στιγμή, δεν υπάρχει το περιθώριο για αρνητικές σκέψεις, όπως τα περιττά μας κιλά ή οι χαλαροί μας γλουτοί. Αντικρίζοντας λοιπόν τον εαυτό μας έπειτα από την ερωτική πράξη, αισθανόμαστε αρεστοί και όμορφοι.sex life2
  • Μια υγιής και ισορροπημένη σχέση εκτός από την αγάπη και την εμπιστοσύνη, τους βασικούς πυλώνες μια σχέσης, χρειάζεται και το καλό σεξ. Όπως αποδεικνύει μία μελέτη, τα ζευγάρια με ενισχυμένη ερωτική ζωή δήλωσαν ότι ένιωθαν σαν ομάδα με τον/την σύντροφό τους, δημιουργώντας ακόμα πιο γερά θεμέλια στην μακροχρόνια σχέση τους. Επομένως, το σεξ όταν συνδυάζεται και με την ερωτική επαφή αποτελεί βασική προϋπόθεση της όμορφης και σταθερής σχέσης.
  • Η ευχάριστη εμπειρία της σεξουαλικής πράξης, εκτός των άλλων, έχει αναγνωρισθεί για τη θετική της επίδραση στην επαγγελματική μας απόδοση. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται κάτω από στρεσογόνες συνθήκες είναι πιο πιθανό να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να έχουν υψηλή αποδοτικότητα, αν το προηγούμενο βράδυ είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά με τον/την σύντροφό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό οφείλεται στην ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία απελευθερώνεται μετά το σεξ και μειώνει την αρτηριακή πίεση χαλαρώνοντας τον οργανισμό.
- Διαφήμιση -