- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μια λιγούρα για ένα γλυκό επιδόρπιο ή ένα αλμυρό σνακ το απόγεμα και μετά το βραδινό φαγητό είναι σίγουρα μια ανάγκη που έχετε νιώσει. Σύμφωνα με μια έρευνα οι ενήλικες, οι οποίοι καταναλώνουν τουλάχιστον ένα σνακ την ημέρα αγγίζουν το ποσοστό του 90% ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 62% ισχυρίστηκε ότι καταναλώνει περισσότερα από δύο σνακ ημερησίως.

Από την έρευνα εξάγεται επίσης το συμπέρασμα, ότι ο γυναικείος πληθυσμός είναι περισσότερο επιρρεπής στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ. Οι άνδρες  φαίνεται να είναι πιο συγκρατημένοι και μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία, καταναλώνουν σνακ κυρίως για να ικανοποιήσουν την πείνα τους σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι οποίες συχνά τρώνε για να αποβάλλουν το άγχος ή το στρες.

Αν και εσείς ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν στην ακαταμάχητη λιγούρα, επιλέξτε ένα σνακ διαίτης, το οποίο δεν θα σας επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες.

  • Μια σούπα λαχανικών διαθέτει ελάχιστες θερμίδες, είναι θρεπτική διότι περιέχει πρωτεΐνες και καλά λιπαρά και επίσης σας προφυλάσσει από γλυκές ατασθαλίες.
  • Ένα smoothie με φρούτα της εποχής, όπως μήλα και φράουλες, αποτελεί ένα ιδανικό διάλλειμα από την πείνα σας και σας ωφελεί εξαιτίας της αντιοξειδωτικής του δράσης.soup
  • Αν δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την επιθυμία σας για σοκολάτα, προσπαθήστε τουλάχιστον να καταναλώσετε μια μπάρα μαύρης σοκολάτας, προαιρετικά με ξηρούς καρπούς. Οι ελάχιστες θερμίδες της σοκολάτας σε συνδυασμό με τις θρεπτικές ιδιότητες των καρπών συνθέτουν το ιδανικό σνακ.
  • Ένα υγιεινό και εξαιρετικά θρεπτικό σνακ για όλες τις ώρες τις ημέρας είναι το άπαχο γάλα συνοδευόμενο από 2-3 μπισκότα βρώμης. Το γάλα είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών και περιέχει ελάχιστες θερμίδες.
  • Ένα γεμάτο μπολ φράουλες είναι ένα από τα ιδανικότερα σνακ για να το καταναλώσετε χωρίς τύψεις. Οι φράουλες θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για γλυκό, ενώ θα προσδώσουν στον οργανισμό σας έξτρα ασβέστιο.
- Διαφήμιση -