- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σε μια γειτονιά του Μικρολίμανου (Ακτή Κουμουνδούρου 52), σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της παραλιακής Αττικής, ξεπροβάλλει το εστιατόριο «Βαρούλκο», το οποίο είναι συνυφασμένο με την εμβληματική παρουσία του σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

Έπειτα από δέκα περίπου χρόνια απουσίας από τις γειτονιές του Πειραιά, το «Βαρούλκο» επέστρεψε από την περασμένη άνοιξη στη βάση του, δίπλα στη θάλασσα. Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ξεχωριστό για δύο σημαντικούς λόγους: για τα μοναδικά πιάτα θαλασσινών γεύσεων και για την τοποθεσία του, δίπλα στη μαρίνα με θέα τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο.

baroulko4

Στο νέο του ανανεωμένο χώρο, με κλασσικό στυλ και πινελιές θαλασσινής αύρας, το Βαρούλκο λειτουργεί με το σύνθημα «Απλά το μεσημέρι, Κλασσικά το βράδυ». Ο εμπνευστής και σεφ του εστιατορίου, ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει στους επισκέπτες ένα μακρύ κατάλογο με προτάσεις που φέρνουν τους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας στο πιάτο σας. Η ψητή σαρδέλα, ο γαύρος μαρινάτος, τα μύδια σαγανάκι με φέτα και λαδορίγανη, το καλαμάρι με πέστο βασιλικού καθώς και πολλοί άλλοι μεζέδες σε θαλασσινό στυλ, σας περιμένουν να τους δοκιμάσετε με τη συνοδεία ούζου και τσίπουρου.

Η πανδαισία των θαλασσινών μεζέδων σε οικονομικές τιμές σε συνδυασμό με την μαγευτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα έχουν χαρίσει στο εστιατόριο 21 Χρυσούς Σκούφους και ένα αστέρι Michelin. Σύμφωνα μάλιστα με τον φετινό οδηγό Michelin, το «Βαρούλκο» διατήρησε το αστέρι του και βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης. Ο δημιουργός του είχε απαντήσει παλαιοτέρα σχετικά με τις διακρίσεις «Για μένα η μεγάλη διάκριση είναι ο κόσμος. Ο κόσμος είναι αυτός που σου δίνει το μεγάλο αστέρι.»

baroulko3

Ένα seaside εστιατόριο, μια εξαιρετική θαλασσινή πρόταση για τους καλοφαγάδες του είδους, έχει καταφέρει να αλλάξει το θαλασσινό χάρτη της παραλιακής.

 

- Διαφήμιση -