- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το νεανικό σφριγηλό δέρμα είναι η επιθυμία κάθε γυναίκας αφού περάσει τα 30 και δει τα πρώτα σημάδια του χρόνου να αποτυπώνονται στο πρόσωπό της.

Ωστόσο, εκτός από τις ενυδατικές κρέμες και τις θεραπείες σε ινστιτούτα ομορφιάς, η διατροφή μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη αντιγηραντική δύναμη.

Τροφές-αντίδοτα στη γήρανση

  • Η ντομάτα, εκτός από συστατικό της αγαπημένης χωριάτικης σαλάτας, είναι πηγή κολλαγόνου που ενισχύει τη σφριγηλότατα και τη λάμψη του δέρματος. Και φυσικά εκτός από τη διατροφική του αξία το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα, συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Με βάση μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ντομάτα είναι κατά 33% προστατευμένοι από τα ηλιακά εγκαύματα.
  • Τα ψάρια, όπως για παράδειγμα ο σολομός, επειδή περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα παρέχουν στην επιδερμίδα έντονη ενυδάτωση και καταπολεμούν τη ξηρότητα. Το δέρμα φαίνεται νεότερο και οι ρυτίδες κάνουν πολύ αργότερα την εμφάνισή τους.green tea
  • Το νεανικό και λαμπερό δέρμα μπορεί να διατηρηθεί για πολύ περισσότερα χρόνια πίνοντας πράσινο τσάι. Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ιδιότητα, ενώ είναι «εξοπλισμένο» με την ουσία επιγαλλοκατεχίνη, η οποία συμβάλλει στην σωστή ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος. Εκτός των άλλων το πράσινο τσάι, όπως έχει αποδειχθεί από μελέτες, προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου, την ερυθρότητα ή τα σπασμένα αγγεία.
  • Το κόκκινο κρασί συμβάλλει σημαντικά εκτός από την προστασία της καρδιάς, και στην προστασία της υγείας του δέρματος. Επειδή περιέχει πολυφαινόλες, μπορεί να προστατεύσει την επιδερμίδα από την ερυθρότητα, το πρήξιμο αλλά και την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, που δημιουργούν την κουρασμένη όψη του προσώπου.

Συμπερασματικά, η πραγματική ομορφιά είναι κυρίως μια εσωτερική υπόθεση, η οποία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως, την ψυχολογική ηρεμία, την πνευματική ισορροπία αλλά και τις διατροφικές συνήθειες.

- Διαφήμιση -