- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η εντατική σωματική άσκηση οφείλει τις περισσότερες φορές να συνοδεύεται από μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, οι οποία αφενός δεν θα επιβαρύνει τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες αλλά και αφετέρου θα προσδώσει όλη την απαραίτητη ενέργεια για να υποστηριχθεί το επίπεδο δραστηριότητας.

Το σημαντικό είναι να μένετε πάντα πιστοί σε ένα διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, χωρίς να τις ξαναπαίρνετε αμέσως με το επόμενο γεύμα σας μετά τη γυμναστική.

  • Γεύματα πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο, ψάρι ή ψαρονέφρι προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αισθάνεστε περισσότερη ώρα το αίσθημα κορεσμού, ακόμα και έπειτα από έντονη άσκηση.karpoi
  • Η ενυδάτωση του οργανισμού με επαρκείς ποσότητες νερού, περίπου 8 ποτήρια την ημέρα, συμβάλει σύμφωνα με μελέτες και στην απώλεια βάρους. Οι μελετητές του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης Stanford κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού στον οργανισμό βοηθούν στην απώλεια περισσότερης ενέργειας, άρα και θερμίδων. Επιπλέον το νερό αντικαθιστά την κατανάλωση αναψυκτικών και άλλων ανθυγιεινών ροφημάτων, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
  • Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται στους ξηρούς καρπούς, το λάδι, τα ψάρια και τη σοκολάτα, είναι επίσης από τα βασικότερα καύσιμα του οργανισμού όταν βρίσκεται σε περιόδους έντονης σωματικής δραστηριότητας. Μελέτες έχουν μάλιστα αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους βοηθάει στην αίσθηση πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Πάντως, εκτός από την ποιότητα της τροφής, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ώρα που λαμβάνονται τα γεύματα πριν και μετά την γυμναστική, έτσι ώστε ο οργανισμός να προσλαμβάνει την απαραίτητη ενέργεια και να την χρησιμοποιεί ως καύσιμο για να κινήσει το σώμα.

- Διαφήμιση -