- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Πολύ συχνά μπορεί να αισθάνεστε πρήξιμο στην κοιλιά μετά το μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι, παρόλο που δεν έχετε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαγητού. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο οργανισμός σας δεν μπορεί να χωνέψει εύκολα συγκεκριμένες ομάδες τροφών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο πρήξιμο ή και πόνος στην περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου. Ωστόσο το ενοχλητικό φούσκωμα μπορεί να αποτραπεί εντάσσοντας στο διατροφικό σας πρόγραμμα συγκεκριμένες τροφές.

  • Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα αντιμετώπισης του πρηξίματος είναι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε προβιοτικά. Οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν την ιδιότητα να διασπούν τις πρωτεΐνες και τα σάκχαρα, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης μετά το φαγητό. Τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, τις οποίες μπορείτε να εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα είναι το γιαούρτι, το κεφίρ και η μαύρη σοκολάτα.
  • Η αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να δημιουργήσει πρήξιμο στην κοιλιά, γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού σε καθημερινή βάση. Το νερό εκτός των άλλων έχει την ιδιότητα να ενισχύει την πέψη και να αποβάλει τις τοξίνες του σώματος. Μετά το πρωινό ξύπνημα και κατά τη διάρκεια της ημέρας φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερού.
  • Αντικαταστήστε τα ανθρακούχα αναψυκτικά με νερό και ροφήματα όπως τσάι ή φυσικούς χυμούς, διότι το ανθρακικό παγιδεύει επιπλέον αέρα στην κοιλιά, το οποίο προκαλεί έντονο πρήξιμο και ενόχληση.koilia2
  • Εντάσσοντας το μπρόκολο και τις μπανάνες στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα, θα αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που επιθυμείτε. Το κάλιο, το οποίο περιέχεται σε αυτά τα τρόφιμα συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στα κύτταρα ενώ επίσης προλαμβάνει και την κατακράτησή τους.
  • Προτιμήστε γενικά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τα αποξηραμένα, καθώς περιέχουν φρουκτόζη, ένα σάκχαρο το οποίο όταν διασπάται στο πεπτικό σύστημα, προκαλεί έντονο πρήξιμο.

 

- Διαφήμιση -