- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 31 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 31 Λεπτά

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, σε δύσκολους καιρούς, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, με τη διοργάνωση Έκθεσης Βιβλίου (της 1ης συγκεκριμένα Έκθεσης Βιβλίου).

Η Έκθεση πραγματοποιείται στους χώρους και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας (Παγκάλου 1 και Αγίου Ιωάννου) στις 25 -26 Απριλίου.

Παρουσιάσεις, αφηγήσεις και δρώμενα θα πλαισιώνουν την Έκθεση και τους ενδιαφέροντες τίτλους βιβλίων που θα φιλοξενήσει.

Ειδικότερα το Πρόγραμμα της Έκθεσης έχει ως εξής:

 

 

ektesi

Σαββάτο 25/4

11.00 Έναρξη Έκθεσης
12.00 – 14.00 Παιδικό Εργαστήρι με τίτλο: «Μάθε τα μυστικά της εικονογράφησης
βιβλίων» (Λυδία Μαυρομάτη-Χιωτέλη)
13.00-14.30 Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής: «Ιστορίες που “έγραψαν” πινέλα»
Με αφορμή τον πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα, “Το φίλημα” θα πούμε
και θα γράψουμε ιστορίες. (Βασούλα Κατέρη & Μαρία Σκιαδά)

16.00-17.00 «Πρόσκοποι εν δράσει» (Δημήτρης Κυριακόπουλος)
Ομιλία για παιδιά και μεγάλους αναφορικά με τα οφέλη και τις δράσεις του προσκοπισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο.
17.00 Επίσημα Εγκαίνια από προσκεκλημένους της Δημοτικής Αρχής των 3Β
18.00 – 19.00 «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά» (Δημήτρης Κυριακόπουλος)
Παρουσίαση του βιβλίου για παιδιά και μεγάλους

Κυριακή 26/4
11.00 -12.00 «Εγώ και η αδελφή μου», αφήγηση παραμυθιού
(Λίνα Σωτηροπούλου)
12.00 – 13.00 Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού (Λίνα Σωτηροπούλου)
13.00 – 14.30 Αξίες ζωής μέσα απ’ τον αθλητισμό. «Η σημασία του ονείρου στη ζωή μας και η σημασία της υπέρβασης» (Νίκος Μιχαλόπουλος & Άννα Βερούλη). Για παιδιά και μεγάλους.
17.00 -19.00 Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!» (Βαγγέλης Ηλιόπουλος)
17:00 – 18:00 «Μην κοιτάξεις πίσω», παρουσίαση βιβλίου για μεγάλους
(Ελευθερία Μεταξά)

18:00 – 19:00 «Από την αρχική ιδέα μέχρι το ράφι της βιβλιοθήκης μας»: Στάδια παραγωγής ενός βιβλίου (Ράνια Μπουμπουρή). Για παιδιά και μεγάλους
19:00 – 20:00 Παιδική Χoρωδία «Viva Voce» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.
Τραγούδια από το CD του βιβλίου της Ράνιας Μπουμπουρή «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα». Διευθυντής Χορωδίας: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος.                          

 

 

booka3ΤΟ WHO IS WHO ΤΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σαββάτο 25/4

Παιδικό Εργαστήρι με τίτλο: «Μάθε τα μυστικά της εικονογράφησης βιβλίων»
(Λυδία Μαυρομάτη-Χιωτέλη)
Η Λυδία Μαυρομάτη-Χιωτέλη, θεία μαθητή του σχολείου μας της Γ’Δημοτικού σπούδασε γραφιστική στη Βακαλό. Η ιδιαίτερη έφεσή της στη ζωγραφική και η αγάπη της για το βιβλίο την οδήγησαν ν’ ασχοληθεί με την εικονογράφηση. Η πτυχιακή της εξάλλου ήταν πάνω στην Εικονογράφηση και Σελιδοποίηση.
Η ίδια σήμερα είναι υπεύθυνη του δημιουργικού Αtelier της Recreatheque της Γαλλικής Σχολής για μαθητές του δημοτικού. Στο σημείο αυτό, και μεταξύ πολλών άλλων, έχει ολοκληρώσει την εικονογράφηση βιβλίου αποφθεγμάτων που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.
Η Λυδία Μαυρομάτη-Χιωτέλη είναι προσκεκλημένη στο σχολείο μας για να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους εξώφυλλο του αγαπημένου τους παραμυθιού και τα μεγαλύτερα να συνθέσουν τη δική τους αφίσα για μία έκθεση βιβλίου.
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής: «Ιστορίες που “έγραψαν” πινέλα».
Με αφορμή τον πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα, “Tο φίλημα” θα πούμε και θα γράψουμε ιστορίες. (Βασούλα Κατέρη & Μαρία Σκιαδά).
Η Βασούλα Κατέρη είναι συγγραφέας παραμυθιών. Το 2012 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο για το παραμύθι της «Το λουλούδι των βράχων», στο Story Telling Festival, που οργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο. Πιο πρόσφατο παραμύθι της ο «Τζιτζικίκου».
H Μαρία Σκιαδά είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Παν/μίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διδακτική και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου. Ειδικεύτηκε στη διδακτική της αρχαίας και της νέας ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης γλώσσας και έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία στη διδασκαλία της νέας ελληνικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαμένει μόνιμα στη Ζυρίχη και διδάσκει στα καλοκαιρινά προγράμματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και της Εταιρείας Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου ΑΙΟΛΙΣ. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Παν/μιο της Γενεύης για τη «Διδακτική του αυθεντικού κειμένου στην Ελληνική ως Ξένη γλώσσα»
Στο σχολείο μας η Βασούλα Κατέρη και η Μαρία Σκιαδά θα παρουσιάσουν τον πίνακα του γνωστού ζωγράφου Νικηφόρου Λύτρα. Έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους και δασκάλους της ζωγραφικής του 19ου αιώνα. Οι ίδιες θα προκαλέσουν τα παιδιά, μέσα από μια ειδική τεχνική, να προβληματιστούν για όσα βλέπουν στον πίνακα και να εκφράσουν συναισθήματα, σκέψεις και παιδική φαντασία με λόγια και ζωγραφιές…
«Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά» (Δημήτρης Κυριακόπουλος)
Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, το 2009 στα 24 του χρόνια έγινε ο νεότερος πρόεδρος αθλητικού σωματείου και στην κυριολεξία ανέστησε τον άλλοτε ξακουστό, αλλά τότε εξαντλημένο «Πρωτέα» στον Νέο Κόσμο που ήταν έτοιμος να κλείσει. Ο Δημήτρης μαζί με παλιούς συναθλητές, στελέχη του συλλόγου, φίλους και γείτονες συστρατεύτηκαν και με υλικά ρεφενέ και πολύ προσωπική εργασία, επισκεύασαν το παρατημένο ανοιχτό γήπεδο στον λόφο Λαμπράκη, που βλέπει στην Ακρόπολη και ο «Πρωτέας» έγινε και πάλι προορισμός και πέρασμα, χώρος άθλησης παιδιών και ενηλίκων και συντονιστικό κέντρο κάθε θετικής πρωτοβουλίας για την περιοχή. Το 2011 ο «Πρωτέας» βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το βραβείο Νησίδες Ποιότητας. Ο Δημήτρης δεν κατάφερε μόνο να αναστήσει τον «Πρωτέα», αλλά και μια ολόκληρη γειτονιά! Η γειτονιά είναι σήμερα ενωμένη, δραστήρια και αναπτύσσει κοινωνικό, οικολογικό και πολιτιστικό έργο. Από τους πολίτες για τους πολίτες. Αυτή την ιστορία
επιτυχίας αφηγείται ο Δημήτρης Κυριακόπουλος στο βιβλίο του «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά», που θα παρουσιάσει στο σχολείο μας, με στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει εμάς και τα παιδιά μας να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Τα έσοδα του βιβλίου του θα πάνε στη μελέτη για την ανέγερση ενός κλειστού γυμναστηρίου στον λόφο Λαμπράκη, με αμφιθέατρο και χώρους για πολιτιστικές δραστηριότητες.
«Πρόσκοποι εν δράσει» (Δημήτρης Κυριακόπουλος)
Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος ανήκει στην οικογένεια των Προσκόπων και είναι ο πρώτος Πρόσκοπος παγκοσμίως που έγραψε βιβλίο για τη δράση των προσκοπικών ομάδων. Ο προσκοπισμός είναι μια παγκόσμια κίνηση νέων με 18.000.000 ενεργά μέλη σε πάνω από 217 χώρες. Σε αυτή την οργάνωση έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία 105 χρόνια. Δεκάδες πρωθυπουργοί, εκατοντάδες βουλευτές, υπουργοί και δήμαρχοι μεγάλωσαν μέσα σε αυτή την κίνηση, που εξελίχθηκε σε έναν παγκόσμιο θεσμό. Ο Πρόσκοπος, εκ φύσεως είναι μετριοπαθής, δημοκράτης, οικολόγος και ανθρωπιστής, μαθαίνει να είναι πατριώτης και όχι εθνικιστής, μαθαίνει να στηρίζει όποιον το έχει ανάγκη, χωρίς να εξετάζει φύλο, φυλή ή θρησκεία.
Το βιβλίο «Πρόσκοποι εν δράσει» του Δημήτρη Κυριακόπουλου θα παρουσιάσει ο ίδιος στην Έκθεση Βιβλίου του σχολείου μας το Σάββατο, 25 Απριλίου. Πρόκειται για μια ζωντανή αφήγηση που σε κρατά σε εγρήγορση και μεταφέρει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ομάδες των προσκόπων, περιγράφει τις δραστηριότητές τους και μας μυεί στην ορολογία τους, με κύριο στόχο να δώσει μηνύματα. Αυτά, που διέπουν τις τάξεις των προσκόπων και πρέπει να αποτελούν θεμέλιο λίθο στη συγκρότηση μιας ανιδιοτελούς εφηβικής προσωπικότητας, που έχει ως κίνητρο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τη συνεργασία. Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, επιστρατεύει το εύστοχο χιούμορ, την περιπέτεια που γοητεύει τους νέους και ένα οικολογικό θέμα, την προστασία των δασών μας, για να επιτύχει στον σκοπό του και τα καταφέρνει θαυμάσια.
Ένα από τα πολλά θετικά του βιβλίου είναι η ιδιαίτερα πετυχημένη και ατμοσφαιρική εικονογράφησή του.

 

booka1

booka

 

 

Κυριακή 26/4
«Εγώ και η αδελφή μου», αφήγηση παραμυθιού (Λίνα Σωτηροπούλου)
Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών, ενώ ασχολήθηκε επίσης με τη φωτογραφία και την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Το βιβλίο της «Εγώ και η αδερφή μου» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που θα παρουσιάσει στο σχολείο μας είναι το πρώτο της βιβλίο.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας κερδίζει με τη ζωντανή εκφραστική διπλή του αφήγηση, με την οικονομία λόγου, με τα λιτά του μέσα, με τις καίριες και εντυπωσιακά αποφασιστικές κινήσεις του. Είναι μια ιστορία γνωστή: δυο αδερφές, που η μεγάλη ζηλεύει τη μικρή. Αλλά η συγγραφέας πρωτοτυπεί: δένει διαδοχικά τη ζήλεια της μεγάλης με… τον θαυμασμό της μικρής! Η οποία όλες τις μικρές κακίες της αδερφής της τις εισπράττει σαν να είναι τρανές αποδείξεις αγάπης. Το βιβλίο δεν είναι απλή λίστα στιγμών, έχει εξέλιξη και κορύφωση-λύση σ’ αυτή την έντονη και τεταμένη σχέση διαρκείας, που οι περισσότεροι (μικροί και μεγάλοι) την ξέρουμε από πρώτο χέρι. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική ικανότητά του. Άλλο βιβλίο της «Η μαμά μου η μάγισσα».
Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού (Λίνα Σωτηροπούλου)
Η Λίνα Σωτηροπούλου με την εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη της στη συγγραφή παιδικού βιβλίου, μέσα από το Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού της Έκθεσης Βιβλίου, θα διδάξει, θα ενθαρρύνει και θα μυήσει τα παιδιά στη συγγραφή.
Αξίες ζωής μέσα απ’ τον αθλητισμό. «Η σημασία του ονείρου στη ζωή μας
και η σημασία της υπέρβασης» (Νίκος Μιχαλόπουλος & Άννα Βερούλη)
Η Άννα Βερούλη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και ο Νίκος Μιχαλόπουλος, εκπαιδευτικός και πρωταθλητής στη σκοποβολή και στο ακόντιο, τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τον αθλητικό στίβο, βρίσκονται – με ιδιαίτερη επιτυχία – και στον «στίβο» συγγραφής παιδικών βιβλίων, μέσα από τα οποία περνούν τις εμπειρίες και το πάθος τους για τον αθλητισμό, καθώς και τις αξίες ζωής που βιώνει κάποιος στον συγκεκριμένο χώρο. Πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλόπουλος κυκλοφόρησε το καινούριο του βιβλίο – το πρώτο για ενήλικες – με τίτλο «Οι κορυφές Μέσα μας», χαρίζοντάς μας ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, με μια αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης και 18 ακόμα αλληγορικές ιστορίες θετικής σκέψης.
Η Άννα Βερούλη, στην επίσκεψή της στο σχολείο μας, θα αναφερθεί στα δικά της πρώτα βήματα στον αθλητισμό, όταν οι αποτυχίες διαδέχονταν τις επιτυχίες και οι αμφισβητήσεις ακολουθούσαν τις επιβραβεύσεις και θα προσκαλέσει τα παιδιά να κάνουν και να ζήσουν τα δικά τους όνειρα. Η ίδια επιθυμεί να μεταφέρει το παράδειγμα στα παιδιά, ώστε να ακολουθούν τα όνειρά τους, να προσπαθούν και να αγωνίζονται. Σε συνέντευξή της έχει τονίσει, ότι εάν είχε ενδώσει στην αποτροπή της δικής της γυμνάστριας στο σχολείο πριν χρόνια, δεν θα είχε γίνει ποτέ αθλήτρια, ενώ η αγάπη και το όνειρό της, έγιναν αληθινά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Αθήνας το 1982, και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι το 1983…
Ο συγγραφέας, πρωταθλητής και σύντροφος της Άννας Βερούλη, Νίκος Μιχαλόπουλος θα μας μιλήσει για τη δύναμη του ονείρου, την πίστη, την ενέργεια, τη σημασία του παράγοντα της τύχης με την έννοια των ευκαιριών, που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, την αναγκαιότητα της υπέρβασης. Ο ίδιος για πολλά χρόνια υπήρξε πρωταθλητής στον ακοντισμό με Πανελλήνια ρεκόρ, ενώ σήμερα είναι πρωταθλητής στη σκοποβολή, στο ολυμπιακό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολίου ανδρών, ενώ αγωνίζεται στον ακοντισμό, με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πιστέυω του επαληθεύονται μέσα από τη δική του αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης, που έζησε ο ίδιος, όταν κατάφερε και βρέθηκε στο όρος Κιλιμάντζαρο στα 6.000μ., μοναδικός Έλληνας αθλητής, μέλος μιας επίλεκτης ομάδας πρωταθλητών από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας την ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, παιδιά που γεννιούνται χωρίς γονείς και σε ποσοστό 80% με Aids και στα οποία ο αθλητισμός έρχεται να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας, αποδεικνύοντας την πραγματική του διάσταση, που είναι ο κοινωνικός του ρόλος.
Την Κυριακή, 26/4 λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε τους δύο αθλητές να ξεδιπλώνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το τρίπτυχο «Ονειρεύομαι – Θέλω – Μπορώ».

«Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!» (Βαγγέλης Ηλιόπουλος)
Ένας τελικός ψαροσφαίρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό.
Τρεις φορές εμπιστεύθηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών. Θα καταφέρει το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ… στο μίσος και στις διακρίσεις; Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαροσφαίρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;
“Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη θυμίζει με εύστοχο τρόπο στα παιδιά, ότι έχουν όλα δικαίωμα να συμμετέχουν στις παρέες και στα παιχνίδια και ότι θα πρέπει μαζί να λένε όχι στους αποκλεισμούς και στους διχασμούς και να διεκδικούν την ισότητα στη ζωή τους”.
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία. Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνίας για παιδιά, “Η ιστορία της ζαρωμένης κάλτσας” (Εκδόσεις Δελφίνι). Το 1997 κυκλοφόρησε ο “Τριγωνοψαρούλης” (Εκδόσεις Πατάκη), που σύντομα έγινε διάσημος και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία του, μερικά από τα οποία βραβεύτηκαν από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το περιοδικό “Διαβάζω” κ.τ.λ. Επίσης βιβλία του κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Έργο του έχει αναγραφεί στον τιμητικό κατάλογο του 4ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της πόλης Bordano της Ιταλίας.
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συναντάει συχνά τους μικρούς αναγνώστες του σε σχολεία και σε φεστιβάλ βιβλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και με άρθρα του σε περιοδικά. Για μια δεκαετία ήταν συνεργάτης των περιοδικών «Το παιδί μου κι εγώ» και «Παράθυρο στην εκπαίδευση», καθώς και της παιδικής εφημερίδας «Φινιστρίνι».
Τέλος, υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικού τμήματος της IBBY) για τη διετία 2008-2010 και είναι μέλος της International Reading Association.. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιοφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία.

«Μην κοιτάξεις πίσω», παρουσίαση βιβλίου (Ελευθερία Μεταξά)
H Ελευθερία Μεταξά, μητέρα του σχολείου μας, γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής Ψυχολογίας), της δραματικής σχολής «Διομήδη Φωτιάδη» και του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1 (τμήμα Δημοσιογραφίας). Μέχρι το 1998 εργάστηκε ως ηθοποιός, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ενώ το καλοκαίρι του 1998 δούλεψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως ασκούμενη δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Όταν μιλούν τα Φεγγάρια», «Μαύρα, σαν τον έβενο, μαλλιά» και «Μην κοιτάξεις πίσω».
Με πένα βουτηγμένη στο μελάνι της καρδιάς, με πλοκή που διεγείρει τη φαντασία και καθηλώνει τον αναγνώστη και με ήρωες που δραπέτευσαν από τη διπλανή πόρτα το τελευταίο μυθιστόρημα της συγγραφέως Ελευθερίας Μεταξά «Μην κοιτάξεις πίσω» κερδίζει χωρίς κόπο μια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των βιβλιοφάγων.
Πρόκειται για την ιστορία της Φαίδρας, μιας νεαρής νοσηλεύτριας, η οποία μετά από μια προσωπική τραγωδία προσπαθεί να ξαναστήσει απ’ την αρχή τη ζωή της και να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες του παρελθόντος και του παρόντος της. Ένας παιδικός της φίλος θα γίνει η αφορμή να εμπλακεί σε μια περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν αδίστακτο κακοποιό, τον οποίον η Φαίδρα θα προσπαθήσει να ξεσκεπάσει. Αυτή της όμως η προσπάθεια, θα φέρει στο φως καλά κρυμμένα μυστικά που αφορούν την ίδια και θα την οδηγήσουν στην απόφαση να ρισκάρει ακόμα και τη ζωή της, προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια. Έτσι, θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Κεφαλλονιά, να ψάξει στο παρελθόν και έρθει αντιμέτωπη με τον χειρότερο εχθρό της: το παρελθόν.
«Από την αρχική ιδέα μέχρι το ράφι της βιβλιοθήκης μας»: Στάδια παραγωγής ενός βιβλίου
(Ράνια Μπουμπουρή)
Η Ράνια Μπουμπουρή είναι αρχισυντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.diastixo.gr, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία, είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν 13 βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα» (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς) και «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι», τα οποία συνοδεύονται από CDs σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.
Χάρη στις ιδιότητές της ως αρχισυντάκτρια, επιμελήτρια εκδόσεων και συγγραφέα βιβλίων η Ράνια Μπουμπουρή είναι η πλέον κατάλληλη για να μας μιλήσει για τα στάδια παραγωγής ενός βιβλίου από την αρχική ιδέα έως και το ράφι της βιβλιοθήκης μας!
Η Ράνια την Κυριακή, 26/4 θα μας μιλήσει επίσης για τα 2 τελευταία βιβλία της, το «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα» και το «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι».
«Μια τρελή τρελή αλφαβήτα»
Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα! Η βραβευμένη αυτή συλλογή περιέχει 25 σπιρτόζικα ποιήματα: κάθε ποίημα και μια διαφορετική, πρωτότυπη ιστορία για κάθε γράμμα τη Αλφαβήτας. Και, στο τέλος, ένα ποίημα για όλα τα γράμματα μαζί, που ξέρουν να περνούν ωραία και κάνουν την καλύτερη παρέα! Τα 25 αντίστοιχα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Μπάμπης Στόκας, Φοίβος Δεληβοριάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Λούλης, Τζώρτζια, Σπύρος Σακκάς, Δώρος Δημοσθένους και άλλοι πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες.
«Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι»
Ένας κλέφτης, ένα βράδυ, χώθηκε σε ένα σπίτι και να κλέψει, ήθελε, έναν θησαυρό… Δυο περιστεράκια πολύ αγαπημένα σκέφτηκαν να φτιάξουν μια φωλιά…
Τρεις μαγισσούλες, πρώτες ξαδερφούλες, άρχισαν αγώνα μαγικό…
Στην πρωτότυπη αυτή συλλογή, οι αριθμοί 1-12 γίνονται η βάση για δώδεκα σπιρτόζικα ποιήματα, το καθένα και μια ξεχωριστή ιστορία. Και οι αριθμοί 13-20 για μια ιστορία αναπάντεχα… δροσερή! Τα 13 αντίστοιχα τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου. Ερμηνεύουν οι: Μανώλης Μητσιάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Μάρκος Κούμαρης, Μπέσυ Μάλφα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου και άλλοι πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες.
Το τραγούδι των γνωστών καλλιτεχνών και στα 2 CDs συνόδευσε η Παιδική Χορωδία Viva Voce του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.
Παιδική Χoρωδία Viva Voce 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας
Ντύνοντας με τραγούδια το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα» & «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι»
Διευθυντής Χορωδίας: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος
Η Παιδική Χορωδία Viva Voce του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται και στο δικό μας σχολείο να τραγουδήσει τα τραγούδια της από τα CDs των παιδικών βιβλίων της Ράνιας Μπουμπουρή «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα» και «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι».
45 παιδιά με τις όμορφες και γλυκές παιδικές φωνές τους, υπό τη διεύθυνση του δασκάλου Μουσικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, Διευθυντή της Viva Voce, Θοδωρή Κωνσταντόπουλο έρχονται να ενισχύσουν την προσπάθεια του δικού μας σχολείου και να προσφέρουν το ομορφότερο και δυνατότερο κλείσιμο της φετινής Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος του σχολείου μας.

 

 

- Διαφήμιση -