- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το ποδήλατο, το σύμβολο της παιδικής ηλικίας και ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια όλων των παιδιών, καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση στις παιδικές αναμνήσεις των περισσοτέρων. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι τόσο στην επαρχία όσο και στις μεγαλουπόλεις έχουν επιστρέψει στην νοοτροπία της ποδηλασίας τόσο για να αθληθούν και να καλύψουν κοντινές αποστάσεις όσο και για να ψυχαγωγηθούν.

Η χρήση του ποδηλάτου αναμφισβήτητα έχει πολλά σωματικά και ψυχικά οφέλη για την υγεία του κάθε ποδηλάτη. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ποδηλασία 3-4 φορές την εβδομάδα για περίπου μισή ώρα, μπορεί να συμβάλλει δραστικά στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας και του μυοσκελετικού συστήματος, προστατεύοντας από μελλοντική οστεοπόρωση, ισχιαλγία ή οσφυαλγία.

Παράλληλα, η ποδηλασία σε κανονικό ρυθμό, σε επίπεδες, ανηφορικές και κατηφορικές επιφάνειες ενισχύει αισθητά το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Η άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, δημιουργώντας αντοχή, ενώ ενδυναμώνει και τη λειτουργία της καρδιάς, η οποία με τη συνεχή καθιστική ζωή, ατονεί.

podhlato2

Με την ποδηλατική προπόνηση επωφελείται και το σώμα, καθώς ο μεταβολισμός ενεργοποιείται και τα περιττά κιλά αποβάλλονται ευκολότερα. Οι ειδικοί προτείνουν την ποδηλασία ως την ιδανικότερη αερόβια άσκηση για όσους επιθυμούν ένα υγιές, καλογυμνασμένο και ελαστικό σώμα.

Η σωματική άσκηση βέβαια επιδρά θετικά και στην ευεξία και την ισορροπία του ψυχικού κόσμου του ποδηλάτη. Μια βόλτα με το ποδήλατο είναι ο ιδανικός τρόπος για να μειωθεί το άγχος, οι αρνητικές σκέψεις, η ψυχολογική πίεση, ή γενικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει κάποιος στην καθημερινότητά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε ποδηλατικούς συλλόγους και σε οργανωμένες ποδηλατικές εκδηλώσεις είναι αφορμή για διεύρυνση του φιλικού κύκλου και κοινωνικοποίηση.

Το ποδήλατο, το πιο οικονομικό και οικολογικό μεταφορικό μέσο, μπορεί να γεμίσει το μυαλό με εικόνες και τα πνευμόνια με καθαρό αέρα.

- Διαφήμιση -