- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και λαμπάδες μοίρασε ο Δήμος Γλυφάδας στους άπορους και φτωχούς συμπολίτες, εν όψει των άγιων ημερών.

Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε από τη Μεγάλη Δευτέρα ως και τη Μεγάλη Τετάρτη από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας, στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε θερμά τις εταιρείες, τους συλλόγους και τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και όλους τους πολίτες, που με την κοινωνική συνεισφορά τους συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση της δράσης και του έργου του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους εθελοντές, για την ανιδιοτελή προσφορά τους και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Στο Δήμο Γλυφάδας λειτουργεί ένα δίκτυο κοινωνικών δομών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) και κοινωνικό φαρμακείο. Στις παραπάνω δομές είναι ήδη εγγεγραμμένες 613 οικογένειες που αριθμούν 1317 μέλη, εκ των οποίων 150 σιτίζονται καθημερινά με μερίδες μαγειρεμένου φαγητού. Πρόκειται κυρίως για συμπολίτες μας που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Αναλυτικά, τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι τα ακόλουθα:

Αρνί 1.100 κιλά
Λάδι 927 λίτρα
Γάλα 1665 κουτιά
Ζυμαρικά 4.010 τεμάχια
Ρύζι 1.234 τεμάχια
Όσπρια 917 τεμάχια
Τοματοχυμοί 1.234 τεμάχια
Αλεύρι 265 τεμάχια
Ζάχαρη 260 τεμάχια
Γλυκίσματα 155 τεμάχια
Κονσέρβες 180 τεμάχια
Βρεφικές κρέμες – γάλατα 140
Πατάτες 300 κιλά
Πορτοκάλια 300 κιλά

Διανεμήθηκαν επίσης παιδικές λαμπάδες, παιχνίδια για παιδιά, ρούχα για μικρούς και μεγάλους, διάφορα απορρυπαντικά και πάνες.

- Διαφήμιση -