- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Έφτασε κιόλας η περίοδος που οι παρέες κάνουν συζητήσεις για το πώς θα περάσουν την Πρωτομαγιά. Φέτος επειδή η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει Παρασκευή, ευνοούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν μια τριήμερη εξόρμηση στη φύση, εκτός Αθηνών. Ωστόσο για εσάς που δεν έχετε την ευχέρεια να εγκαταλείψετε την πόλη το Attica Coast σας προτείνει «πράσινες γωνιές» της πόλης που μπορείτε να «πιάστε τον Μάη».

Το καταπράσινο και περιποιημένο άλσος της Νέας Σμύρνης με έκταση 50.000 τ.μ. αποτελεί σημαντικό πνεύμονα αστικού πρασίνου για να κάνετε τη βόλτα σας και να μαζέψετε λίγα αγριολούλουδα, γιορτάζοντας τον ερχομό του ωραιότερου μήνα της άνοιξης. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την καρδιά της πόλης και την παραλιακή Αττική, μπορείτε να συνδυάσετε τον περίπατο στη φύση με τον καφέ σας σε ένα από τα πολυσύχναστα στέκια της πλατείας.

alsos

Οι ανοιξιάτικες βόλτες στην παραλιακή καταλήγουν συνήθως στην μαρίνα Φλοίσβου, στο hot spot σημείο της παραλιακής Αττικής για κάθε περίσταση. Στο πάρκο του Φλοίσβου που απέχει μόλις λίγα μέτρα από την Μαρίνα, μπορείτε να ηρεμήσετε στη φύση, να «φορτίστε» τις μπαταρίες σας και να περάσετε ευχάριστα εξερευνώντας το φυσικό περιβάλλον την πρώτη ημέρα του μήνα . Έπειτα στη μαρίνα θα βρείτε μαγαζιά για φαγητό, καφέ αλλά και παγωτό που θα ολοκληρώσουν την εξόρμησή σας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συντροφιά στη βόλτα σας θα σας κρατήσει η θάλασσα, η οποία πλημμυρίζει με χρώμα το μαγευτικό τοπίο της γραφικής μαρίνας.

floisvos

Για εσάς που δεν θέλετε να αποχωριστείτε την πρωτεύουσα την ημέρα της Πρωτομαγιάς,  μια ιδανική επιλογή είναι να επισκεφθείτε τη  λίμνη Βουλιαγμένης, η οποία προσφέρεται για μπάνιο και εξερεύνηση. Η υψηλή θερμοκρασία που διατηρεί η λίμνη σε συνδυασμό με τον καυτό ανοιξιάτικο ήλιο θα σας προτρέψουν να βουτήξετε στα ιαματικά νερά ενώ τα ψαράκια της λίμνης θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Έχοντας πάρει μαζί σας τα μερικά τρόφιμα, μπορείτε να κάνετε ένα παραδοσιακό πικ νικ μέσα στη φύση. Η λίμνη της Βουλιαγμένης αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για εσάς που προτιμάτε το υγρό στοιχείο περισσότερο από το βουνό.

limni

Στη Βάρκιζα, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της παραλιακής Αττικής, η Πρωτομαγιά μετατρέπεται σε γιορτή, με πρωταγωνιστές τα λουλούδια και το καταπράσινο φυσικό τοπίο. Οι παραλίες της, οι καταπράσινες γωνιές της και η θαλασσινή αύρα που είναι διάχυτη συνθέτουν το καλύτερο τοπίο για να γιορτάσετε τον ερχομό του Μαΐου. Μάλιστα, φέτος όπως εδώ και 30 χρόνια, παραμονή της Πρωτομαγιάς θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Γιορτή των Λουλουδιών», δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν τα υπέροχα ανθισμένα παρτέρια με πολύχρωμα λουλούδια.

Ακόμα και αν η πρώτη μέρα του Μαΐου σας βρει στην Αθήνα, μην ανησυχείτε γιατί υπάρχουν «οάσεις» πρασίνου για να περάσετε ευχάριστα την αργία με την παρέα σας.

prwtomagia

- Διαφήμιση -