- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Οι παραλιακοί δήμοι προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα προτάσεων για κοντινές εξορμήσεις, οι οποίες συνδυάζουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου με την επίσκεψη σε ιστορικής σημασίας μνημεία και ναούς που χρονολογούνται από την αρχαία εποχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιστορικής αξίας αποτελεί ο Ι. Ν Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων στον Άλιμο, ο οποίος με αφορμή τη σημερινή (Παρασκευή 17 Απριλίου) εορτή διοργανώνει εορταστικό εσπερινό και λιτανεία.

Το ιστορικό και θρησκευτικό «διαμάντι» της περιοχής το οποίο κοσμεί τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κατασκευάστηκε με τις δωρεές της οικογένειας του Ιωάννη Γερουλάνου και των πιστών της περιοχής και μάλιστα ολοκληρώθηκε το 1983. Ο τρούλος του Ιερού Ναού στέκει επιβλητικός και ξεχωρίζει από μακριά ανάμεσα στην κατάφυτη περιοχή.

ekklhsia4

Ο ναός ως σύμβολο της χριστιανοσύνης επιτελεί εδώ και δεκαετίες ένα «σιωπηλό» ποιμαντικό έργο, καλώντας σε κάθε γιορτή τους πιστούς να βιώσουν στιγμές κατάνυξης και να «επικοινωνήσουν» με τον Θεό.

Ωστόσο το συγκεκριμένο εκκλησάκι είναι πόλος έλξης για εξερεύνηση και θαυμασμό, καθώς στο προαύλιο του σώζονται ερείπια Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, η οποία χρονολογείται μεταξύ 4ου και 6ου π.Χ. αιώνα. Ο άμβωνας, η μαρμάρινη πλάκα που σκέπαζε την Αγία Τράπεζα αλλά και ο στυλοβάτης του τέμπλου, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές, ξετυλίγουν το «κουβάρι» της ιστορίας που περιβάλλεται γύρω από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων.

proaylio ekklhsia

Τα καταπράσινα φυτά και τα ψηλά δέντρα που περιβάλλουν το χώρο γύρω από τον ναό αφήνουν το βλέμμα του επισκέπτη να περιπλανηθεί ανάμεσα στην «αγνότητα» της φύσης και «αγιότητα» που εκπέμπει ο οίκος του Θεού.

Το στολίδι της χριστιανοσύνης στον Άλιμο ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Απριλίου και καλεί όλους τους πιστούς να φορέσουν τα γιορτινά τους για να παρευρεθούν στην εορταστική Θεία Λειτουργία.

ekklhsia

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -