- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η πρώτη κάθοδος των Νοτίων στις παραλίες έγινε ήδη το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν ο ήλιος κυριάρχησε στον ουρανό για να «ζεστάνει τις ψυχές» των πιστών που δέχθηκαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.

Οι περισσότεροι ξεχύθηκαν στις παραλίες όχι τόσο για να βουτήξουν στα νερά της παγωμένης θάλασσας αλλά για να απολαύσουν τη «ζεστασιά» του ήλιου ξαπλωμένοι στα βότσαλα και στην άμμο του Αστέρα Γλυφάδας, της ακτής Αλίμου, της παραλίας του Φλοίσβου και της Βουλιαγμένης, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την έλευση της καλοκαιρινής περιόδου.

tsigara

Ωστόσο την ευχάριστη εικόνα του κόσμου που πλημμύρισε τις παραλίες διαδέχθηκε μια άλλη όχι τόσο ευχάριστη εικόνα με σκουπίδια και πλαστικά αντικείμενα ξεχασμένα στην παραλία.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που όταν οι παραλίες των του Νότου όταν αδειάζουν από κόσμο, γεμίζουν από σκουπίδια, σύμβολα της αδιαφορίας του ανθρώπου για την προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος.

coca cola

Γόπες από τσιγάρα, αναπτήρες, καπάκια από αναψυκτικά και πακέτα από τσιγάρα και τσίχλες μαρτυρούν την «επέλαση» των ανθρώπων στη φύση.

Ανάμεσα στα βότσαλα και τα πετραδάκια «φυτρώνουν» μαζί με τα μικρά χόρτα και δεκάδες σκουπίδια που αποτελούν εστίες μόλυνσης, λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο και τη μεγάλη κάθοδο των λουόμενων στις παραλίες.

amstel

Το τοπίο της παραλίας ξαφνικά χάνει την ομορφιά του, η αγνότητα της φύσης αλλοιώνεται και το σκηνικό μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο, προξενώντας αποκρουστικά συναισθήματα στους επισκέπτες.

Η έλλειψη σεβασμού προς τις παραλίες μπορεί να έχει μεγάλο τίμημα για τον άνθρωπο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, γι’ αυτό ο καθένας ξεχωριστά οφείλει να συμπεριφέρεται στο περιβάλλον με αγάπη. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αρκεί να το θέλουμε.

molunsi

Φωτογραφίες: www.2steps.gr

- Διαφήμιση -