- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ήταν περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ’60 όταν η απαράμιλλης ομορφιάς καταπράσινη χερσόνησος στον κόλπο της Βουλιαγμένης πλημμύριζε από μυθικούς αστέρες του διεθνούς jet set.

Σε μια από τις καλύτερες πλαζ της Αττικής, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, ηθοποιοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, νεαροί γόνοι γνωστών αθηναϊκών οικογενειών, αστέρες της ξένης showbiz και πολλοί άλλοι περνούσαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στις σουίτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστήρ Παλλάς», ενώ παράλληλα δροσίζονταν κάνοντας βουτιές στα καταγάλανα νερά του «Αστέρα».

Λίγο μετά τη μεταπολεμική περίοδο, στην Ελλάδα είχε δημιουργηθεί μια νέα τάξη μεγαλοαστών, που αποτελούσαν την ελίτ της χώρας και είχαν την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Αττικής.

asteras 2 exw

Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και την Μπριζίτ Μπαρντό μέχρι τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, οι προσωπικότητες που παρέλασαν από την παραλία της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» είχαν ένα κοινό στοιχείο: το όνομά τους ήταν συνώνυμο της γοητείας και της διεθνούς φήμης.

mparnto3

Φυσικά από τον «Αστέρα» δεν έλειψε και η παρέλαση της ελίτ της τότε πολιτικής σκηνής. Η  Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο Μιχαήλ Γκορμπατσοφ, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής και πολλοί άλλοι ηγέτες με κύρος απολάμβαναν τις αμμουδιές και τις πισίνες του «Αστέρα».

Και όσο περισσότεροι διάσημοι συνωστίζονταν στο πολυτελές «στέκι» της παραλιακής Αττικής, τόσο περισσότερο μεγάλωνε ο μύθος γύρω από αυτό και τους αστέρες που φιλοξενούσε.

wnasis

Επιπλέον λίγη από την αίγλη τους χάρισαν στον «Αστέρα» προσωπικότητες όπως η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, ο Φράνκ Σινάτρα, ο Πίρς Μπρόσναν, ο Πολ Νιούμαν και πολλοί άλλοι που ανήκαν στην αφρόκρεμα των διασήμων του εξωτερικού.

Σε συνδυασμό με τα πολυτελή εστιατόρια και τις πιο σύγχρονες για την εποχή τους ξενοδοχειακές μονάδες που υπήρχαν σε μικρή απόσταση από την παραλία του «Αστέρα», οι πλούσιοι και διάσημοι celebrities χαλάρωναν, ξεκουράζονταν και διασκέδαζαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σήμερα η παραλία του «Αστέρα» έχει διατηρήσει την αίγλη της σε μεγάλο βαθμό, όμως οι διάσημοι λουόμενοι της εγχώριας showbiz δεν μπορούν σε τίποτα να συναγωνιστούν τη φήμη και τον «μύθο» των ιστορικών προσωπικοτήτων που επισκέπτονταν τότε την παραλία.

aliki

 

- Διαφήμιση -